Kayıt Tarihi: 23 Mart 2017 Perşembe 00:43
BEÜ DESTEKLİ HERACLEİA PONTİKA YÜZEY ARAŞTIRMASI PANELİ ÇOK YÜZEYSEL OLDU!
Akademisyenler panelde ilk yerleşkesi M.Ö. 600-700 yıllarına dayanan ve yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve en eski bilinen adı ile Heracleia Pontike'nin mevcut kent için de kalan ve tarihi önemi bulunan antik kalıntıları üzerine ise pek değinmediler.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Heracleia Pontika Yüzey Araştırması Kapsamında Karadeniz Ereğli’nin Arkeoloji Potansiyeli” Paneli, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Nikah Salonunda yapıldı. Yard. Doç. Hamza Erkmen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde BEÜ Arkeooloji Bölümü HPYA Başkanı Alper Güldal ilk konuşmayı yaptı:

BEÜ ÇOK ESKİ ÇAĞLARA DERİNLEMESİNE BAKARKEN ANTİK ÇAĞI ES Mİ GEÇTİ!

Batı Karadeniz ve Ereğli'nin Prehistorik çağdan başlayarak yüzey araştırmasının ilk bölümünü yaptıklarını belirten akademisyenler, kedi alanlarına göre kısa kısa yaptıkları çalışmalardan bahsettiler.

Akademisyenler panelde ilk yerleşkesi M.Ö. 600-700 yıllarına dayanan, yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan, en eski bilinen adı ile Heracleia Pontike'nin mevcut kent için de kalan ve tarihi önemi bulunan antik kalıntıları üzerine ise pek değinmediler.

Panel daha çok akademik bilgiler ışığında, bir brifing havasında geçerken, katılımın daha çok öğrenci bazında olması Kent-Üniversite işbirliği açısından pek de yararlı olmadığı gözlendi. Panele az da olsa duyarlı vatandaşların katılması ise sorulan sorulara verilen doyurucu olmayan cevapların gölgesinde kaldı.

PANEL KURGUSU SANKİ, ESKİ BELEDİYE BİNASI'NIN ALTINDAN ÇIKAN TARİHİ KALINTILAR ÜZERİNE İDİ!

Yerel basında Belediyeye yakınlığı ile bilinen gazetelerin attığı haber başlıklarına bakıldığında düzenlenen Panelin kurgusunun aslında Eski Belediye Binası'nın altından çıkan ve yapımı şu an için duran inşaatın ve tarihi kalıntıların üzerine idi.

Konu ile ilgili sorulan soru ve önerilere kulaklarını tıkayan akademisyenler Üniversite destekli (!)o alana yapılacak binanın ne kadar da doğru bir yapı olacağının vurgusunu yaptıkları panel sonrasında, bazı gazetelerin attığı "altı hamam üstü işhanı kesinleşti" haber başlıkları ise manidar bulundu.

 
Gösterim : 1702
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21624387, Bugün: 2345 kez ziyaret edilmiştir.