Kayıt Tarihi: 11 Mart 2017 Cumartesi 15:43
ÇATUROĞLU "EVET" ORMANLI'DA VE CİVAR KÖYLERDE....
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Cuma günü yoğun bir programa katıldı.

ÇATUROĞLU, ORMANLI BELDESİNDE ESNAF ZİYARETİ YAPTI VE HALKLA BİR ARAYA GELDİ

Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, Ormanlı Belde Başkanı İsmail Üstün, Ereğli İlçe Teşkilatı Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileriyle birlikte ilk olarak Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’u makamında ziyaret etti. Ziyarette, Milletvekili Çaturoğlu, Ormanlı beldesine kazandırılan hizmetlerle ilgili bilgi verirken; Belediye Başkanı Başol’da hizmetlerde emeği olan Çaturoğlu ve Çakır’a teşekkür etti.

Çaturoğlu daha sonra esnaf ziyareti yaparak Ormanlı halkı ile bir araya geldi ve Anayasa değişikliği paketi üzerindeki düşüncelerini paylaştı. 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasından güçlü bir şekilde ‘Evet’ çıkması için destek istedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; partisinin İstanbul Milletvekili, Anayasa Profesörü, Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun, 18 maddelik Anayasa değişikliğini öngören halkoylamasıyla ilgili Ereğli’de konferans vereceğini açıkladı. Çaturoğlu, konferansa tüm Zonguldak halkının davetli olduğunu söyledi.

Çaturoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “CHP’nin, kendi işine gelmeyen konularda sürekli olarak ‘rejim elden gidiyor’ dediğini ifade eden Çaturoğlu, aynı ifadeyi bu halkoylaması öncesinde de duymalarının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.”

ÇATUROĞLU: “GAF, BİR KELİMEDE VEYA CÜMLEDE OLUR”

Milletvekili Çaturoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“16 Nisan’da yapılacak olan referandum, çok önemli bir viraj. Biz ‘evet’ derken boşu boşuna konuşmuyoruz. Görüyoruz ki CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bile 18 maddelik Anayasa değişikliğini okumamış, ya da okuduğunu anlamamış veya danışmanları bunun içeriğinde neler olduğunu O’na anlatmamış. Böyle bir eksiklik olduğunu gördük. Çünkü bir programda ‘Eğer Cumhurbaşkanı başka bir partiden Başbakan başka bir partiden olursa bunlar kavga etmezler mi? Bunlar kavga ederse ortayı kim bulacak? Böyle bir durumda Türkiye’nin hali ne olur?’ diye söyledi. Parti kurmayları, bu söylemlerin bir gaf olduğunu izah ettiler ama gaf bir kelimede veya bir cümlede olur. Burada açıklamanın tamamında farklı bir anlatış tarzı var. Bu da gösteriyor ki okunmamış, okunmuş anlaşılmamış ya da anlatılamamış. Öyle gözüküyor. Hatta bizim Kadın ve Gençlik Kollarımız, bu Anayasa değişikliğiyle ilgili kendilerine broşür gönderdiler, okuyup anlasın diye.

EN BÜYÜK HEDEF, ÇİFT BAŞLILIĞI ORTADAN KALDIRMAK

Halbuki burada tamda Kılıçdaroğlu’nun dediği bir sistem var, geçerli. 1982 Anayasası ile güçlendirilmiş bir Cumhurbaşkanlığı Müessesesi var. Yetkileri çok, sorumluluğu yok. 367 dayatmasıyla Meclise seçtirilemeyen Cumhurbaşkanının halkoylamasına gidilip yüzde 68.5 ‘evet’ oyuyla ‘ben seçildim’ dediği bir referandum ve bunun sonucunda da halkın yüzde 52 oyunu almış, halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Bir de Başbakanımız var, O’da Meclis tarafından seçilmiş. Burada apaçık bir çift başlılık var. Bu Anayasa oylamasının en büyük hedeflerinden bir tanesi bu çift başlılığı ortadan kaldırmaktır. Evet, bugün Recep Tayyip Erdoğan var, Allah O’ndan razı olsun. Böyle bir lider her zaman yetişmez. Belki 100 senede bir çıkar, belki de çıkmaz. Ama bu makam ve mevkiler kimseye baki değil. Recep Tayyip Erdoğan görevi bıraktığı zaman, bu uyumun ve istikrarın devam etmesi mümkün değil. Çünkü kişiler üzerinden yürüyor.

HANİ HAKİMİYET KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİNDİ?

Ahmet Necdet Sezer’in rahmetli Bülent Ecevit’e Anayasa kitabını fırlatma hadisesini hepimiz biliyoruz. O günleri tekrar yaşamaya tahammülümüz yok. Rahmetli Erbakan hocamızın Milli Güvenlik Kurulu’nda çekmiş olduğu sıkıntı ve arkasından yapmış olduğu açıklamaları da biliyoruz. 411 Milletvekilinin Üniversitelerdeki başörtü sorununun çözümü noktasında el kaldırdıktan sonra, basının attığı manşetler var; ‘411 el kaosa kalktı’ dediler. Hani hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindi? 550 Milletvekilinin 411’i başörtüsü yasağı kaldırılsın diye oy vermesine rağmen, bir hafta sonra Anayasa Mahkemesi ‘Meclisin aldığı karar beni bağlamaz’ dedi ve kararı iptal etti.

REJİME BİRŞEY OLDU MU?

Efendim rejim elden gidiyormuş. Bu zaten CHP’nin öteden beri taktiğidir. Ne zaman kendi işine gelmeyen bir şey olsa ‘rejim elden gidiyor’ derler. Başörtüsü meselesinde de aynı şeyi söylediler. ‘Kızlar Üniversiteye başörtülü giderse rejim elden gider’ dediler, bugün kızlarımız Üniversiteye başörtülü gidebiliyor mu? Gidebiliyor. İlkokulda da gidebiliyor, ortaokul ve lisede de gidebiliyor. Bayan memurlarımız da başörtülü bir şekilde çalışabiliyorlar. Askeriyede de serbest oldu. Peki, rejime bir şey oldu mu? Memlekette kavga, gürültü veya kaos çıktı mı? Çıkmadı. Her şey normal, zaten olması gereken de budur. Eğer siz, Anayasanın değişmez maddelerini her fırsatta milletin önüne koyuyorsanız, o zaman onlara da saygı duyacaksınız. Onlardan bir tanesi de dine, dindara, muhafazakara saygı duymaktır. Herkesin dini kendisine. Oradaki inceliği yakaladığınız zaman zaten demokrat olmuş olursunuz, öbür türlü demokrasiye uymaz.

Netice itibariyle çift başlılığın ortadan kalkması için, dışarıdan gelen saldırılardan kurtulmak için, geldiğimiz noktadan geri dönmemek için, Tayyip Erdoğan’ın ismi sayesinde bugün sürdürdüğümüz istikrarın kişisel değil kurumsal bir hale getirilebilmesi için bizim Anayasa oylamasında ‘Evet’ deme noktasında bütün kardeşlerimizi yönlendirmemiz lazım.

İlçe Başkanı Fatih Çakır’da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. “Halkoylaması çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Gün geçtikçe halkımızca daha iyi anlaşılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milletvekillerimiz ve Teşkilatlarımız vatandaşlarımıza konuyu anlattıkça artılar daha da yükseliyor, ‘Evet’lerin sayısı gittikçe yükseliyor. Ülkemiz için önemli bir virajı daha inşallah hep birlikte aşacağız. Artık çift başlılığı ortadan kaldıracağız. Darbecileri, koalisyonları ve belirsizlikleri ortadan kaldırıp, güçlü ve hızlı bir şekilde koşacağız. Yarınlarımız için, bu mücadeleyi hep birlikte vermemiz lazım. Bu halkoylaması, önümüzdeki 50-100 yılı etkileyecek bir olay. Bundan dolayı herkesin büyük bir özveriyle çalıştığını görüyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz.”

Çaturoğlu daha sonra Kdz.Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliği ile uygulanan “Aile Destek Merkezi” projesinin açılışına katıldı.

EĞİTİM HARCAMALARI BİRİNCİ SIRADA

Çaturoğlu burada yaptığı konuşmada eğitime dikkat çekti ve eğitim harcamalarının birinci sırada olduğunu belirtti. Çaturoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla burada bir Aile Destek Merkezini açıyoruz. Bunda hem SYDV bütçesi, hem de İŞKUR bütçesi var. Yeter ki kursiyerlerimiz gelsin bir iş öğrensin diye ücretsiz kurs verilmektedir. Hatta bazı ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Sadece bu alanda değil, birçok alanda ülkemiz geçmişe nazaran bu tip faaliyetlere bütçe ayıracak duruma geldi. Türkiye’de en büyük bütçeleri harcayan iki kurum var. Eskiden Milli Savunma alırdı. Şuanda Milli Eğitim ve Sağlık atbaşı gidiyor. Bu tip programları da sayarsanız Milli Eğitim açık ara öne çıkıyor diyen Çaturoğlu emeği geçenlere teşekkür etti.”

Aile Destek Merkezinin açılışına katılan Zonguldak Valisi Ali Kaban; “Ereğli gibi Karadeniz’in incisi, Karadeniz’deki en güzel ilçelerden biri olan Ereğli’ye bu yakışır, yapılan çalışmayı ve çalışmada emeği geçenleri kutlarım ve daha başka çalışmalar için bir başlangıç olmasını diliyorum” dedi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise projenin detayları üzerinde bilgi verdi.

Aile Destek Merkezinin açılışına Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

ÇATUROĞLU, KDZ.EREĞLİ OVA, GÜZELYURT VE YAZICILAR KÖYLERİNE ÇIKARMA YAPTI

Milletvekili Çaturoğlu açılışın ardından akşam geç saatlerde Ereğli İlçe teşkilatını da yanına alarak Ereğli Ova, Güzelyurt ve Yazıcılar köylerini ziyaret etti ve burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Çaturoğlu yine burada da Anayasa değişikliği paketi üzerindeki düşüncelerini paylaştı. 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasından güçlü bir şekilde ‘Evet’ çıkması için Ova, Güzelyurt ve Yazıcılar köylerinden destek istedi. Çaturoğlu; gecenin geç saatinde bizleri dinleme zahmetinde bulunan köylerimize teşekkür ediyorum dedi.

 
Gösterim : 6997
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552160, Bugün: 2103 kez ziyaret edilmiştir.