Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2017 Perşembe 15:54
ALAPLI-AKÇAKOCA ARASINA KANTAR KURULMASI İÇİN ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI AHMET ARSLAN’A GİTTİLER
AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Çam, Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertürk, Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz ile birlikte Alaplı-Akçakoca arasına Kantar konulmasını görüşmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret ettiklerini belirtti.

Milletvekili Çaturoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Alaplı, Kdz.Ereğli ve Akçakoca Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlarımızın Alaplı-Akçakoca arasına acilen bir kantar kurulması ortak taleplerini içeren dosyayı Düzce Milletvekilimiz Fevai Arslan ve oda başkanlarımız ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a takdim ettik.

Bölgemizde Alaplı ile Akçakoca arasında kantar olmadığından dolayı nakliye yapan araçlar 50-60 ton ile çalışmakta, 2 veya 3 aracın taşıması gereken yükü 1 araç taşımaktadır. Dolayısıyla tonaj fazla olunca fiyat istikrarsızlığı da ortaya çıkmaktadır. Bu da haksız rekabeti doğurmaktadır. Ayrıca, araçların tonajının fazla olması nedeniyle karayollarımız da zarar görmektedir.

Belirttiğimiz gerekçelerle birlikte; bölgemizde kantar kurulursa tonaj sıkıntısının sona ermiş olacağını, dolayısıyla yollarımızın zarar görmemiş olacağını ve kamyoncu esnafımızın da rahat bir nefes alacağını Sayın Arslan’a ilettik. Sayın Bakanımız da konuya yakından ilgi göstereceklerini ve çözümü noktasında ilgililere gerekli talimatlarını vereceklerini ilettiler.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a göstermiş olduğu yakın ilgiye teşekkür ediyoruz.

 
Gösterim : 1549
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21642905, Bugün: 2890 kez ziyaret edilmiştir.