Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2016 Pazar 18:19
Şehidimiz Ebediyete Uğurlandı...
Annenin feryadı; Mavişim, beni bırakıp nereye gidiyorsun?.. Kayseri' de hain terör saldırısı sonucu şehit düşen Zonguldak Ereğlili Kenan Döngel, sahil bandından düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna gönderildi.

Kayseri' de arkadaşları ile birlikte Özel harekat' a katılmak için evrakları hazırlamak amacıyla çarşı iznine çıktıkları otobüse terör örgütü tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu şehit düşen Kayseri Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli 6 aylık asker Jandarma Komando Er Kenan Döngel, Cumartesi günü akşam saatlerinde Çaycuma Havaalanına getirildi. Burada yapılan törenin ardından askeri konvoyla Ereğli' ye getirilen Kenan Döngel'in naaşı Ereğli Devlet hastanesi Morguna kondu. Pazar sabahı saat 11.00' de Ereğli Devlet hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi helallik alınmak üzere baba evine getirildi. Oğlu ile birlikte Cenaze aracından inen baba Özcan Döngel yakınlarının yardımı ile yürürken 'Ben seni böyle mi götürecektim eve' diyerek göz yaşı döktü. Dayı Hüseyin Karabulut' da yakınlarının desteği ile araçtan indirilerek cenaze alanına gelebildi.

ŞEHİT CENAZESİ TEKBİR VE DUALARLA EVİNE GETİRİLDİ

Cenaze aracından askeri manga ile alınan şehit Kenan Döngel'in cenazesi baba evinin önüne getirildi. Tabutun başına gelen anne Şehime Döngel oğlunun tabutuna 'MAVİŞİM' diyerek sarıldı. Göz yaşlarının sel olduğu bu anda feryat eden Anne Şehime Döngel ''Yandım Kenan'ım, çiçeğim, açmadan solan çiçeğim' diyerek ağladı. Anne Şehime Döngel tabuta vurarak 'Çiçeğim, beni duyuyor musun' diyerek ağladı. Şehidin kardeşi Mertcan ise ayakta durmakta güçlük çekerken göz yaşlarına boğuldu. Evin önünde yapılan dua ve alınan helalliğin ardından askeri manga ile cenaze aracına taşındı.

CENAZE NAMAZI SAHİL BANDINDA KILINDI

Şehit Jandarma Komando er Kenan Döngel'in cenazesi cenaze namazı için sahil bandına getirildi. Anne Şehime, Baba Özcan, Kardeşi Mertcan, dayıları ve yakınları tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Anne Şehime ve baba Özcan Döngel çifti ayakta durmakta güçlük çekince sandalyeye oturtuldu. Burada taziyeleri kabul eden anne ve baba göz yaşlarını tutamadı. Bu sırada Şehime Döngel'in yanında görevli iki bayan asker anne Şehime Döngel'in ayaklarını havlu ile sardı.

ASKERLER GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Tören alanında namaz saatinin beklendiği sırada şehidin naaşı başında nöbet tutan askerler göz yaşlarını tutamadı. Bu durumu gören şehidin yakınları askerlerin yanına gelerek, akan göz yaşarını sildi. Askerleri seven şehidimizin yakınları da göz yaşlarına hakim olmadı.

AĞABEYİNİN POSTALLARI İLE ASKER MONTUNU GİYDİ

Şehidin kardeşi Mertcan Döngel (17) ağabeyinin tabutu başında dakikalarca göz yaşı döktü. Bitkin olduğu gözlenen Mertcan Döngel, canından çok sevdiği ağabeyine ait askeri postal ve montunu giyerek tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

CENAZEYE MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ VE SP GENEL BAŞKANI KAMALAK'TA KATILDI

Öğle namazının kılınmasının ardından toplanan kalabalık ve protokol üyeleri cenaze namazı için yerini aldı. Cenazeye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önce baba Özcan Döngel' e başsağlığı diledi. Daha sonra anne Şehime Döngel'in yanına gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, annenin elini öperek başsağlığı diledi.

CENAZE NAMAZINA ONBİNLER KATILDI

Sahil bandından Diyanet işleri başkanlığı Cami işleri başkanı Selahattin Çelebi tarafından kıldırılan cenaze anamazı öncesi helallik alındı. Cenazen namazının kılınmasının ardından yapılan duanın ardından Sinop iline gönderilmek üzere askeri manga tarafından cenaze aracına götürüldü.

Cenazeye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Saadet Partisi Önceki Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge Ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi,Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetimi, aile yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

 
Gösterim : 1744
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21671580, Bugün: 1285 kez ziyaret edilmiştir.