Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2016 Cumartesi 21:51
CUMHURİYET KORTEJİNDE BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ
Cumhuriyetin 93.yılı kutlamaları kapsamında Karadeniz Ereğli’de yapılan kortej yürüyüşüne binlerce kişi katıldı.

Bağlık Polis Karakolu önünden marşlarla başlayan yürüyüşe katılan protokol, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçe halkı, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları atarak, Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyet’in 93. yılını coşkuyla, heyecanla ve gururla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirttiği, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Güzel şehrimin güzel insanları. Sizleri ve Cumhuriyetimizi seviyoruz. Cumhuriyet benim, Cumhuriyet senin, Cumhuriyet sizlerin, Cumhuriyet hepimizin. 78 milyon ülkemizde yaşayan insanımızın. Cumhuriyetimiz için, ortak değerlerimiz için. 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi. O karanlık gece, o hain ve menfur saldırıdan sonra olduğu gibi. Bir olarak beraber olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, el ele gönül gönüle muhasır medeniyetlerin ötesine geçmek için çalışmalıyız.

Bir ve beraber olmamız lazım. Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin varisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet dilerken, önlerinde de saygıyla eğiliyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sağolun güzel Ereğli’nin güzel insanları.”

 
Gösterim : 22398
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550757, Bugün: 700 kez ziyaret edilmiştir.