Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2016 Cumartesi 21:38
KARADENİZ EREĞLİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
Cumhuriyet Bayramı’nın 93.yılı kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonun’da son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Cumhuriyet ve Çanakkale’ adlı konferans, salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferans, öğrenciler tarafından okunan Çanakkale ve 15 Temmuz şiirleri, kısa film gösterisi ile sürerken, Turgut Kaçmaz’ın fon müziği eşliğinde Çanakkale savaşlarını anlatımıyla sürdü. Salonun almadığı konferansta ellerindeki Türk bayraklarıyla coşku yaşayan vatandaşlar, konferansı ayakta izledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Turgut Kaçmaz’ın ününün ülke sınırlarını aştığını hatırlatarak, gönüllü Dünya Barış elçisi olan Kaçmaz’la gurur duyduklarını ifade etti.

Başkan Uysal, Atatürk’ün ‘Ben bir gün elbet toprak olacağım ama Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak’ sözünün Cumhuriyeti özetlediğini söylerken, Kaçmaz’a günün anısına çiçek ve Atatürk büstü hediye etti.

Konferansa katılan Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dnz. Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal ile birlikte daha sonra Osman Zeki Oral Sergi Salonu'nda Çanakkale Savaşında yaşanların anlatıldığı fotoğraf ve savaşta kullanılan silah ve cephanelerin yer aldığı materyal sergisinin açılışını yaptı.

Sergiyi gezen protokole ve konuklara daha sonra tuzsuz bulgur çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

 
Gösterim : 10365
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21649865, Bugün: 5191 kez ziyaret edilmiştir.