Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2016 Pazartesi 21:08
ÇATUROĞLU'NDAN ALAPLI'YA FAKÜLTE MÜJDESİ...
Alaplı tarihinde ilk kez fakülte kurulması amacıyla kolları sıvayan ve vekil olduğu günden bu yana yoğun bir çalışma gerçekleştiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Teknoloji Fakültesinin müjdesini verdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer başkanlığında toplanan Üniversitesi senatosu bugün Alaplı’da Teknoloji Fakültesi kurulma kararını alır almaz Milletvekili Çaturoğlu ile birlikte Alaplı Meslek Yüksek Okulu hizmet binasında basın mensuplarının karşısına çıktı.

TARİHİ BİR GÜN YAŞIYORUZ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu burada kamuoyuna yaptığı konuşmada, Alaplı’da Teknoloji Fakültesinin önünün açıldığını belirterek, “İlçemize hayırlı olsun bir Allah Razı olsun demeniz yeterli. Alaplı ilçemiz açısından tarihi bir günü yaşıyoruz. Bilindiği gibi Alaplı Meslek Yüksekokulu kuruluşundan itibaren Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde iki yıllık olarak eğitim vermektedir. Teknik tarafı ağır basan bu okulumuzun Alaplı’mıza ve ülkemize önemli katkılar sunmuştur.” dedi.

BELEDİYE İLE BORÇ TAKASI YAPILACAK

Ayrıca Alaplı Belediyesi ile Alaplı kampüsünün yanında bulunan Belediyeye ait arazinin borç takası yönetimiyle Üniversiteye kazandırılacağını da kaydeden Çaturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öteden beri burada bir 4 yıllık bir yüksekokul talebi Alaplı halkı ve STK’ları tarafından talep ve arzu edilmekteydi. Biz bu konuyu uzun zamandan beri rektör hocamızla görüşmekteydik. Bizim ısrarımız ve rektör hocamızın ve rektör olumlu yaklaşımları meyvesini verdi. Bugün BEU senatosu Alaplı Teknoloji Fakültesinin kuruluşuna karar vermiştir. Bizde YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde tüm girişimlerimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah kısa sürede kuruluşu tamamlanır ve öğrenci almaya süratle başlarız. Fakültemiz kurulduğu takdirde Alaplı’mıza teknoloji merkezi haline gelecek. Alaplı’mıza Zonguldak’ımıza ve ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Bu konuda geldiği günden bu yana bizlere her açından büyük katkı veren Rektör Özer’e, belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

Yapılan konuşmaların arından toplantıda hazır bulunan diğer protokol üyeleri, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti Alaplı İlçe başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Alaplı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Arslan, İl Genel Meclis Üyesi Ayhan Akman Alaplı’ya fakülte kurulma kararının sevinci her birlikte paylaştı.

Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu Rektör Özer’e günün anlam ve önemine binaen Alaplı fındığı, kestanesi ve balı hediye ederken, Alaplı Belediye Başkanı Tekin ise Atatürk portesi hediye etti.

 
Gösterim : 1574
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548163, Bugün: 2268 kez ziyaret edilmiştir.