Kayıt Tarihi: 7 Ekim 2016 Cuma 21:01
Bizim Mahalle
KURTULUŞ AYYILDIZ1968 Kdz. EREĞLİ Doğumlu.Mesleğe 1985 yılında Batı Karadeniz bölgesinde ilk olarak ofset tekniğe geçen Kdz. Ereğli Hakimiyet gazetesinde sayfa düzenleyicisi ve Karikatürist olarak başladı.Daha sonra bir çok yerel, bölgesel gazete ve dergilerde muhabir, sayfa düzenleyicisi ve karikatürist olarak görev aldı. (Zonguldak İNANIŞ, Şirin Ereğli, Hakimiyet, Bölge, İLKE DERGİSİ vs...)Kendi uğraşları ile bölgenin ilk mizah dergisi olan “ÇİRKEF”i bir sayı da olsa çıkarmayı başardı. Daha sonra bu karikatür dergisi o dönemdeki siyasi baskılarla ekonomik ve dağıtım gücü kesilerek yayınını durdurmak zorunda kaldı. (1996) Özel Televizyon ve radyoların yerel medyada gündeme geldiği 1995-1997 yılları arasında ERT (Ereğli Radyo Televizyon)’nin kuruluş aşamasında bulunarak burada bir çok yerel programa imza attı. Burada karikatürü beyaz cama aktararak çizgi-animasyonlar yaptı. Aynı zamanda ERT'de program sorumlusu ve Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.Bir dönem aktif gazeteciliğe ara verse de günlük, haftalık gazetelerde ve aylık dergilerde karikatür ve köşe yazarlığına devam etti. Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği yönetiminde iki dönem üst üste olmak üzere 3 dönem görev aldı.Gazetecilik mesleğinin yanı sıra şiir ve resim sanatına da ilgili olan AYYILDIZ ayrıca resim ve karikatür dalında kişisel ve karma sergiler açmıştır. (1999 Batı Karadeniz bölgesinde ilk olan kişisel karikatür sergisi “KARİKATÜRYA 99” )Karikatür dalında 1 ödülü bulunan AYYILDIZ’ın 2008 yılında Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneğinin açmış olduğu yarışmada ise yaptığı haber ile Kültür Sanat dalında 1. ödülüne layık görülmüştür Kurtuluş AYYILDIZ, sahipliğini yaptığı aylık 2000 tirajlı gazete-dergi formatındaki GAZETE EREĞLİ’de mesleğine devam etmektedir. Aynı zamanda “BİZİM MAHALLE” isimli seri karikatür ve “ALEMDAR GELİYOR” isimli kurtuluş savaşı sırasında yaşanmış gerçek olaylara dayalı yerel yakın tarihimiz ile ilgili süreli Çizgi Roman dizisi ile Ereğli’nin yakın tarihi ile ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir. AYYILDIZ’ın yayınlanmış 3 Şiir Kitabı ve 2 Karikatür Albümü bulunmaktadır.
CAMİİ TARTIŞMASI ÜZERİNE; "OLAYLARA AKILCI YAKLAŞIM BİZİ ÇÖZÜME GÖTÜRÜR..."

Ereğli gündemine birden bire bir "Camii" tartışması oturdu ki, kalkması da o kadar kolay olmayacağa benziyor...

Karadeniz Ereğli görünürde ikiye bölündü; "Cami Yapılsın", "Cami Yapılmasın" diyenler olarak...

Aslında bu tam olarak böyle değil;

Kelime anlamı olarak kısaca"Cami yapılmasın" diyenlerin bir kısmı aslında Caminin yapılmasına değil, yerine karşı olduğunu belirtirken, başka bir kısmı Cami yerine başka ihtiyaçların ön planda olduğunu savunarak, bu fikirlerinde öncelik belirterek kentte yeterli sayıda camii olduğunu, öncelik sırasının "iş-aş" olması gerektiğini savundular/savunuyorlar..

Buraya kadar her şey normal görünse de ortada keskin çizgilerle ayrışan bir Ereğli gözümüze çarpıyor.

Basit bir soru; yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede kim bir yere camii yapılmasın der! Ya da bunu dillendirir! Kim toplumun bir görüşten olan insanlarını falanca parti camiiye karşı diye yaftalar? Ya da kim, neden bir anda şehrin en gözde yerine camii yapılsın der!

Şöyle bir geriye dönelim;

1970'li yıllara...

Gazetelerin ve STK'ların toplumu yönlendirdiği yıllara...

Bu argümanlar kullanılarak o dönemde halk ayrıştırılmış, bu ülkenin içinde birlikte yaşayan gençleri sağ-sol ayrımı içerisinde hem kendileri telef olmuş, hem de ülke!

Şimdi bu her iki kesimin canlı şahitleri ile zaman zaman geçmişe dönük muhakeme yaptığımızda; o günlerde yaptıklarının (savundukları davadan bahsetmiyorum!) yanlış olduğunun altını kalın bir çizgi ile çizebiliyorlar.

Nedir o kalın çizgi; KAHVEDE BERABER OTURUP ÇAY İÇTİĞİN, EVDE BİRLİKTE YEMEK YEDİĞİN KARDEŞİN, BABAN, İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞIN İŞ ARKADAŞIN, OKULDAKİ SIRA ARKADAŞIN VS... İLE BOĞAZ BOĞAZA GELİNDİĞİ O "KAOS" ORTAMLARI...

Peki bu KAOS ortamları nasıl oluşuyordu; beklenmedik anlarda maniple edilen basit olaylarla. Medya ve STK lar da kullanılarak her hangi bir mevzu büyütülüp ülke meselesi haline getiriliyor ve iki karşıt grubun çatışması sağlanıyordu...

Gelelim günümüze....

Bu coğrafyada, özellikle de ülkemizde oynanan oyunlar aynı. Senarist aynı, roller aynı, sadece oyuncular değişiyor. Ha bir de toplumu karşı karşıya getiren argümanlar!

Dün Gazeteler ve STK larla yaratılan algı, bugün sosyal medya sayesinde çok daha hızlı bir şekilde toplumların içine enjekte edilirken ayrışma daha hzılı ve net olabiliyor!

Sosyal medyanın güçlü oyuncusu Facebook sayesinde fikirler aniden ortalığa yayılıyor ve aniden karşıtlarını da sert bir şekilde bulabiliyor...

3-4 gündür Ereğli'nin kamuoyunu meşgul eden Camii tartışmasında da benzer bir durum söz konusu sanki! Facebook'da nerede ise millet bir birine girecek, bir birinin imanını tartışacak, hatta dinsizlikle suçlayacak hale gelindi!

Peki ne derece doğru bu! Külliyen yanlış hareketler bunlar!!!

Bence, ayrışmaya önceden kabullü hale getirilen bizlerin bu gibi hassas konularda daha dikkatli davranmamız gerekir... En azından, vakit varken, karşımızdakileri anlama, algılama yoluna gidip, yaşadığımız kentte ortak müşterekte buluşabilmeliyiz..

 
Gösterim : 1479
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550165, Bugün: 108 kez ziyaret edilmiştir.