Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2016 Perşembe 17:55
Sn. Müze Müdürü, Ereğli'nin Tarihine Böyle mi Sahip Çıkıyorsunuz?
Kdz. Ereğli Belediyesinin çarşı merkezindeki eski binasının yıkılıp yerine "Fetih İş Merkezi" adında yaptıracağı yeni binanın temel kazısı sırasında ortaya çıkan tarihi eser, Gazete Ereğli'nin bunu kamuoyunu bilgilendirmek adında yaptığı haber ile birlikte yetkilileri harekete geçirmiş ve inşaat durdurulmuştu.

İnşaat alanına gelen yetkililerce yapılan incelemeler sonrasında kamuoyuna bilgi verilmezken, Ereğli belediye başkanı UYSAL'ın bir basın açıklamasının içerisinde bu binanın yapılacağı, ancak tarihi eserlerinde korunarak ziyaretçilere açılacağı kısa bilgisine yer verilmişti.

Bundan sonraki sürecin ise kurtarma kazısı diye tabir edilen ve müze müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilecek bir sürecin ise geçtiğimiz hafta itibari ile başladığı da edinilen bilgiler arasında.

BU NASIL KURTARMA KAZISI!

Geçtiğimiz hafta yetkililerce başlatıldığı bilinen kurtarma kazısı sonrasında temel kazısı sırasında bir bölümü ortaya çıkan tarihi eserin etrafı temizlenmiş ve daha net olarak ortaya çıkmış olarak gözüküyor.

Büyük bir bölümünün halen toprak altında ve muhtemelen sağlam olduğu tahmin edilen bu yapı, bu kazı şekli ile adeta tehlike altında bulunuyor.

Özellikle bugün belediye hoparlörlerinden sağanak yağış uyarısı yapıldığını da dikkate alırsak, çukur içerisinde ve üzerinde her hangi bir korunak bulunmayan bu tarihi eser yağacak olan yoğun yağıştan etkilenmesi işten bile değil!

Üstü açık, korumasız bir şekilde duran bu tarihi eser hakkında özellikle Kdz. Ereğli Müze Müdürlüğünü ve yetkilileri uyarıyor, bu kentin tarihi dokularını korumalarını salık veriyoruz.

 
Gösterim : 1744
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21667557, Bugün: 4474 kez ziyaret edilmiştir.