Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2016 Salı 21:13
FOTOĞRAFLARLA 15 TEMMUZ GERÇEĞİ SERGİSİ
Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi’, 30 Ağustos Zafer Bayramında açıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Anadolu Ajansının 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara’daki olaylarda objektiflerine yansıyan fotoğrafların yer aldığı ve Ereğli’deki demokrasi nöbetlerinde Belediye Basın Bürosu tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi’ 30 Ağustos Zafer Bayramında açıldı.

Kdz.Ereğli Belediyesine ait Abdi İpekçi Sergi Salonunda 160 Fotoğrafın yer aldığı, darbe gecesinde şehit olan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’e özel bir bölümün ayrıldığı fotoğraf sergisinin açılışını, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan ve AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır birlikte gerçekleştirdiler. Açılışa ayrıca, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, bazı mahalle ve köy muhtarları, STK temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

BAŞKAN UYSAL: ‘UNUTMAYACAĞIZ, YAŞATACAĞIZ’

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sergi açılışında yaptığı konuşmada 15 Temmuz ve sonraki süreci unutmayacaklarını ve yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Uysal; “Karanlık başlayan ancak sonu güzel biten 15 Temmuz’dan sonra her gün daha da güçlenerek bir millet olduk. Ogün birlik ve beraberlik duyguları içerisinde hareket ettik, inşallah bugünden sonrada, 7 Ağustos Yeni Kapı mitingiyle ortaya çıkan o birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. 15 Temmuz şehitlerini unutmayacağız, unutturmayacağız. Astsubay Ömer Halisdemir’in ismini yaşatacağız. 30 Ağustos Zafer Bayramında açılışını gerçekleştirdiğimiz bu serginin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAYMAKAM MADENOĞLU: BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da yaptığı konuşmada Başkan Uysal ve sergide emeği geçen personeli kutlayarak; “Başta belediye başkanımız olmak üzere belediyemizin tüm personeli hummalı bir çalışma sonucunda ve çok kısa bir zaman içinde bu resim sergisini siz değerli halkımızın ziyaretine açılacak hale getirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yüce Mevla böyle zafer günlerini kutlamayı nasip etsin. Zaferi kutlamaya neden olan kötü günleri de bizlere yaşatmasın” dedi.

Açılışın ardından katılımcılar sergiyi gezerek, fotoğrafları incelediler. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi her gün saat 10 ila 18 arasında halkın ziyaretine açık olacak.

 
Gösterim : 13271
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21645199, Bugün: 525 kez ziyaret edilmiştir.