Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2016 Perşembe 13:03
EREĞLİ 27 GÜN, DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI..
Kdz.Ereğli’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti 27.gecesinde sona erdi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Hakimiyet Milletindir’ diyerek demokrasiye sahip çıkan tüm Kdz.Ereğli halkına teşekkür etti ve ‘Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Demokrasi şehitlerinin isimlerini ilçemizdeki cadde, sokak ve bulvarlara vereceğiz” dedi.

Kdz.Ereğli’de, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ilçedeki 5 siyasi parti ilçe başkanıyla bir araya gelerek başlattığı demokrasi nöbetleri, 27.gecesinde sona erdi.

Atatürk Anıtındaki demokrasi nöbetinin son gecesine de halkın ve protokolün katılımı yoğun oldu. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına atanan Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Merkez Komutanı Deniz Piyade Albay Bülent Oral, Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, diğer ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı son gece nöbetinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi alanda kurulan ekrandan sine vizyon eşliğinde izlendi.

“HALK SAHİP ÇIKTI”

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu burada yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine vatandaşların geçit vermediğini söyledi. Halkın demokrasiye, vatanına ve bayrağına sahip çıktığını anlatan Madenoğlu, “27 gece önce menfur ve kanlı bir darbe girişiminde, hatta darbe girişiminin ötesinde vatana ihanette bulundular. Okyanus ötesinde FETÖ denilen örgüt ve mensupları Türkiye’mizdeki özellikle askeriyedeki bağlantıları sayesinde kanlı ve menfur girişimi yaptılar ama karşılarında demokrasiye, hakka ve adalete kutsal değerlerine saygılı ve onları benimseyen yüce Türk milleti vardı. Kendini bu milletin, devletin, gelişmesine adamış bir Cumhurbaşkanımız bir Başkomutanımız, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisinde demokrasiye, vatanına aşık subay, astsubay, eratlar, kahraman Türk polisi ve halkımızı hesap edemediler. Kahramanca evlatlarımız ve vatandaşlarımızın şehit olma azmi ile karşı koymaları sonrası bu hain teşebbüs başarısız oldu” dedi.

“NÖBET YÜREKLERDE DEVAM EDECEK”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da demokrasi nöbetlerinin yüreklerde devam ettirileceğini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘sokağa çıkın, millet sıkıntıda’ dediğinde alanları yeniden dolduracaklarına inandığını söyledi.

Başkan Uysal, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve halka da unutturmayacaklarını ifade ederek; “İlçemizdeki çeşitli bulvar, sokak ve parklara demokrasi şehitlerinin isimlerinin verilmesi için çalışma başlattık” dedi.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da ülkenin kalkınmasını hazmedemeyen hainler ve işbirlikçilerin kendi milletine alçakça saldırı girişiminde bulunduğunu hatırlattı ve demokrasi nöbetlerine katılanlara teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından alanda bulunan vatandaşlara ayrıca ‘Milli İrade Nöbet Beratı’ verildi.

Din görevlilerince okunan Kur’an tilavetinin ardından Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak dua etti. Çanakkale filminin de gösterildiği son gece nöbetinde, Kdz.Ereğli Belediyesi vatandaşlara ilk geceden itibaren olduğu gibi çeşitli ikramlarda bulundu.

 
Gösterim : 21245
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640524, Bugün: 509 kez ziyaret edilmiştir.