Kayıt Tarihi: 21 Temmuz 2016 Perşembe 17:50
MUHTARLIK BİNASINA TAHLİYE
Süleymanlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Soyarslan, Yöresel Evler'in bulunduğu alandaki muhtarlık hizmet binasının tahliyesine yönelik Kdz.Ereğli Belediyesi'nden yazı geldiğini söyledi, mahalle halkının mağdur edileceğine dikkati çekti.

Soyarslan, Kdz.Ereğli Kent Konseyi seçimlerinde oy kullanacak muhtar sayısının tespitinin nasıl yapıldığını belediye yetkililerine sorduğu için böyle bir karar verildiğini iddia etti. Açıklamada bulunan Soyarslan, "Belediye Başkanımıza da belediye başkan yardımcılarımıza da, 'Kent Konseyinde oy kullanacak muhtarların sayısının neye göre tespit edildiğini sorduk bir cevap alamadık, bana bu işi fazla kurcaladığımızı söylediler, karşı tarafından adayını desteklediğimi iddia ettiler. Böyle bir şey söz konusu değil. Muhtarlar Derneği'ne soruyorum topu belediyeye atıyor belediyeye soruyorum listeyi dernek verdi diyor. Yazı ulaştı ardından elektrikçiler gelerek muhtarlık hizmet binasının elektriğini kestiler. Şuan için vatandaşlarımıza hizmet veremiyoruz, insanlar mağdur oldu" dedi.

BELEDİYEDEN GÖNDERİLEN YAZI

"Süleymanlar Mahallesi'nde hazineye ait Yöresel Dernek Evleri olarak kullanılan taşınmazlar Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü yazısı ile (sosyal ve kültürel amaçlı tanıtım amaçlı olarak yöresel dernek evleri yapılmak amacıyla) belediyemize tahsisi yapılmıştır. Söz konusu adada sadece yöresel yerler ile ilgili ürünler sergilenecek ve tanıtımı yapılacaktır. Bu sebepten ötürü Süleymanlar Mahalle Muhtarlığının belediye meclisinin 6 Nisan tarihli kararı ile Muhtarlar Derneğine tahsis edilen Bağlık Mahallesi'ndeki Nimet Hocak Sokak'ta kayıtlı binaya taşınmanız"

Haber kaynağı: www.ereglionder.com.tr

 
Gösterim : 2027
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548727, Bugün: 2832 kez ziyaret edilmiştir.