Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2016 Pazar 19:14
GERGİN BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞEN KENT KONSEYİ SEÇİMLERİ ŞAİBELİ! "SÖZDE SEÇİLEN KENT KONSEYİ'NİN TAPUSU YOK!"
Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nin çoğunluk aranmaksızın yapılan genel kurulu şaibeli sayılabilecek tarzda tartışmaların ve polemiklerin gölgesinde tamamlandı.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen genel kurula katılımın yüksek olduğu gözlenirken birçok kişi dışarıda iken alelacele yapılan ve sayımı bile gerçekleştirilmeyen oylama sözde Kent konseyi seçildi.

Divan Başkanlığını eski Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet AZMAN'ın başarısızca ve taraflı bir şekilde yaptığı genel kurulda oylamanın, "açık", "kapalı" yapılmasına yönelik başlayan tartışmalar sonrası genel kurul salonunda sinirlerin gerilmesine neden oldu.

YETERLİ ÇOĞUNLUK ARANMADAN SEÇİME BAŞLANDI

15 gün önce yapılması beklenilen ama çeşitli nedenlerle yapılamayan Kent Konseyinin olağan kongresi aynı saat ve yerde olmak üzere 15 gün sonraya ertelenmişti.

Ancak seçime bir kaç gün kala saati 09.00 olarak belirleyen Kent Konseyi yetkilileri bu yaptıkları hata ile kongrenin aslında geçersiz bir kongre olmasına da zemin hazırlamış oldular.

Eğer bu kongre bir önceki yapılamayan kongrenin devamı ise, aynı hazirun ile yine aynı saatte ve aynı yerde yapılması gerekli idi. Ancak mevcut Kent Konseyi yine konseyi seçime taşırken usul hataları yaparak 300'ün üzerindeki yeni hazirun listesi üzerinden uygulamayı başlattı. Yeterli çoğunluğu aramaksızın yapılan bu kongre daha başından şaibeli başlamış oldu!

DİVAN BAŞKANI MEHMET AZMAN'IN DEREBEYİ GİBİ DAVRANDIĞI KENT KONSEYİ SEÇİMLERİNİN TAPUSU YOK!

Divan Başkanlığını eski Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet AZMAN'ın başarısızca ve taraflı bir şekilde yaptığı genel kurulda oylamanın, "açık", "kapalı" yapılmasına yönelik başlayan tartışmalar sonrası genel kurul salonunda sinirlerin gerilmesine neden oldu.

Sonrasında AZMAN'ın başarız ama aşırı yanlı divan başkanlığında gerilen ortam seçime giren diğer başkan adaylarının tepkisine neden oldu.

Adaylardan Metin YÜKSEL divan başkanının karşısına dikilerek şaibeli ve demokratik olmayan bu seçim tarzı nedeni ile adaylıktan çekildiği ve seçimleri protesto etmesinin ardından diğer aday Mustafa ÖZKAN'da divan başkanlığına bir dilekçe ile seçime itiraz edeceğini ve seçimlerden çekildiğini açıkladı.

Bunu fırsat bilen divan başkanı AZMAN, salonda seçmen, ilgili, ilgisiz, misafir ne kadar kişi varsa Adem ÖZTÜRK'ün listesini açık olarak oylattı. Salonda bulunan ve çoğunluğun olduğu kalabalık bu şekilde oylamanın hatalı olduğunu belirtmesine rağmen, AZMAN kongre usullerine aykırı olarak oylamayı "oldu-bitti"ye getirerek hemen "Adame ÖZTÜRK'ün listesi Kent Konseyi seçimlerini almıştır, hayırlı olsun" diyerek Mustafa ÖZKAN'ın Divan başkanlığı makamına yazdığı "İtiraz Dilekçesini" de almayarak salonu terk etti.

Bu kongrenin hali hazırda; ne bir tutanağı, ne bir resmi kaydı, ne sağlıklı bir şekilde oy sayımı olmadığından ve dolayısı ile Adem ÖZTÜRK'ün Kent Konseyi seçilen listesinin belgesi yani tabir-i caiz ise bir tapusu dahi yok!

BU ŞAİBELİ SEÇİM, KENTİN İLERİ GELEN VE PROJE ÜRETEBİLECEK DERNEKLERİN TEPKİSİNİ ALDI

Öte yandan Kongre salonunu dolduran ve kent için proje üretebilecek, kuruluş amacı kamu yararına olan dernekler ise bu şaibeli seçime tepki göstererek; "Bundan sonra ne belediye ne de şaibeli şekilde seçilen kent konseyi bizlerden destek falan istemesin" dedi.

 
Gösterim : 10499
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640993, Bugün: 978 kez ziyaret edilmiştir.