Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2016 Cuma 13:32
EREĞLİ BELEDİYESİNDEN SKANDAL UYGULAMA!
Türkiye'nin en gelişmiş ilçelerinin başında gelen Kdz. Ereğli'de son zamanlarda Ereğli Belediyesi'nin keyfi uygulamaları vatandaşları çileden çıkarıyor.

Kdz. Ereğli'de evlenmek isteyen çiftlere Ereğli Belediyesi Nikah Memurluğu biriminden dayatılan uygulama ile adeta çile üstüne çile çektiriliyor!

Evlenmek için Ereğli Belediyesi Nikah Memurluğuna başvuran evlenecek çiftlere verilen "KDZ EREĞLİ EVLEDİRME MÜRACAATI" belgesinde evlenmek için istenilen belgelerin arasında bulunan SAĞLIK RAPORU alma işi zorlaştırılıyor.

Kurumca istenilen sağlık raporunun, herhangi bir resmi dayanağı olmadan sadece ve sadece Aile hekimliği tarafından verilen rapor kabul ediliyor. Matbu olarak bastırılan bu evrakın sağlık raporu kısmında "Evlenme işlerine mahsus sağlık raporu (Aile Hekimliği veya herhangi bir sağlık kuruluşundan alınacaktır)" ibaresindeki " veya herhangi bir sağlık kuruluşundan" yazısının üzeri çizilerek evlenecek çiftlere veriliyor.

BU KANUNSUZ BİR DAYATMADIR

Evlenecek çiftleri bu şekilde ya sağlık ocaklarına ya da Devlet hastanesine yönlendiren Belediyenin bu uygulamasına vatandaşlar tepkili. Özel sağlık kuruluşlarından alınan Sağlık raporunu kabul etmeyen Ereğli belediyesi Evlendirme Memurluğunun amacının ne olduğu merak ediliyor.

KANUN VE YASALAR NE DİYOR?

Edindiğimiz bilgilere göre evlenecek çiftler için sağlık raporu temin edilmesi konusuna İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ereğli Kaymakamlığı'na yazılan bilgi amaçlı yazının "c)" bendinde evlenecek çiftler için; "Resmi veya özel sağlık kurum ve kuruluşlarından alınacak sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu" ibaresi bulunuyor. Yani yasalarla özel sağlık kuruluşundan alınan "sağlık raporu" kabul ediliyor.

GÜLÜÇ BELEDİYESİ VE KÖY MUHTARLIKLARI ÖZEL KURULUŞLARIN SAĞLIK RAPORLARINI TANIYOR

Öte yandan yine edindiğimiz bilgilere göre, Kdz. Ereğli dışında Gülüç Beldesi ile köy Muhtarlıkları evlenecek çiftlerden istedikleri sağlık raporu için Ereğli Belediyesi'nin koyduğu bu kanunsuz dayatmayı yapmayarak özel sağlık kuruluşlarından edinilen sağlık raporlarını kabul ediyorlar.

 
Gösterim : 7886
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550520, Bugün: 463 kez ziyaret edilmiştir.