Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2016 Çarşamba 22:00
EREĞLİ BUNU DA GÖRDÜ (!) Dünya'da bir ilk! Parke Yola Asfalt Yama!
2014'te göreve gelen mevcut yönetimiyle sürekli gündemde kalan, icraatlarından çok yapamadıkları ve ilkleriyle (!) adından söz ettiren Karadeniz Ereğli Belediyesi, asfalt çalışmalarını (!) başlattı başlatmasına da, Kirmanlı Mahallesi Kale Sokak'taki iki metreküplük asfalt yama çalışması vatandaşı çileden çıkardı.

Kent içinde zaman zaman "asfalt yola parke yama" görme şansını elde eden yöre insanı, Karadeniz Ereğli Belediyesi sayesinde "parke yola asfalt yama" ile dünyada eşi benzeri olmayan bir ilke de imza atmış oldu! (!)

30 Mart 2014 Yerel İdareler Seçimleri ile göreve gelen ve aradan geçen süre içinde masa başında proje üretmekten başka bir iş, Çetin Apatay Bulvarı'ndaki kaldırım düzenleme çalışmalarına tören düzenlemekten başka bir faaliyette bulunamayan Karadeniz Ereğli Belediyesi yönetimi, Kirmanlı Mahallesi sakinlerini çileden çıkardı.

Uzun süredir birçok sokağında yol onarım çalışmasına ihtiyaç duyulan Kirmanlı Mahallesi'ndeki bu eksikleri görmezden gelen Belediye, Kale Sokak'taki küçüçük üç çukura yaklaşık iki metreküplük asfalt dökerek, asfalt dönemini başlatmış (!) oldu ama parke yola asfalt dökme işgüzarlığı mahallede sinirleri gerdi. Göreve geldikleri günden bu yana, kendilerini yerel iktidara taşıyan yeni mahallelere hizmet götüren ancak kentin eski yerleşim birimlerinde neredeyse çöp konteynerlerini bile boşaltmaktan aciz kalan Belediye, bu uygulamasıyla Ereğli'de bir ilki de başarmış oldu.

Görüşlerini aldığımız bazı mahalle sakinleri, kentin tarihindeki ilk altı mahalleden biri olan Kirmanlı'da yolların çok kötü olduğunu, buna rağmen iki yıldır Belediye'nin bu gerçeği görmezden geldiğini iddia etti. Rüzgarlı Sokak'tan Nihat Can Sokağı'na, 1 No'lu Bayır Sokak'tan Kale Sokak'a kadar mahallenin birçok yerleşim biriminde, özellikle de parke yolların yürünmez hale geldiğine işaret eden vatandaşlar özetle şu görüşleri paylaştılar: "Bu yönetim, iki yıldır Kirmanlı'yı görmezden geliyor. Oysa ki bu mahalle, ilk kez son seçimlerde AKP'ye bu kadar oy vermiş olmasına rağmen, aynı partinin yerel yönetimi tarafından yoksun hale getirildi. Başkan UYSAL ve ekibini duyarsızlıklarından ötürü kınıyoruz. Hele ki, bunca yol çözüm beklerken, bu mahalle hiç değilse bu yaz, baştan aşağı asfaltlanmayı beklerken, belediye, halka küfür eder gibi, parke yola iki metreküp asfalt yama yaptı. Bu çalışma belediyenin bir ayıbıdır. Başkan Uysal'ı az da olsa Topçalı ve Hamzafakıhlı'dan öteye geçmeye, kafasını kaldırıp Ereğli'ye bakmaya davet ediyoruz. Göreve geldiği günden bu yana ayda bir Meclis ziyareti yapan, boş vakitlerinde de muhabbettaşlarıyla Beyçayırı'nda futbol maçı yapan Bay Başkan, bir zahmet Beyçayırı'ndan yürüye yürüye Kirmanlı'ya gelsin. Ama makam aracıyla değil. Bu yapılan iki metreküplük yama ayıbını Uysal ve ekibinin mahalleliye duyarsızlığı olarak görüyoruz ve Bay Başkan'ı duyarlı olmaya, her mahalleye eşit hizmet sözünü tutmaya davet ediyoruz."

 
Gösterim : 5930
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672509, Bugün: 2214 kez ziyaret edilmiştir.