Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2016 Cuma 22:26
Kdz. Ereğli MÜSİAD 20'nci Ödül Törenini Gerçekleştirdi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ereğli Şubesi tarafından düzenlenen, “20. MÜSİAD Eğitim Başarı Ödülleri” töreni gerçekleştirildi.

Kdz.Ereğli ve Alaplı ilçeleri lise ve dengi okullarında ilk 3 derece ile mezun olan 114 öğrenciye düzenlenen tören ile çeşitli hediyeler verildi. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende protokol konuşmaları da yer aldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak’ta üçüncü yılını tamamladığını ancak MÜSİAD’ın ödül törenine ise ilk kez katıldığını hatırlatarak, “Bu sefer gene Ramazan dolayısıyla yoğun bir programımız olmasına rağmen artık bunu kaçırmayacağız dedim ama bu kez de MÜSİAD Başkanımızı kaçırdık yakalayamadık, artık o kadar da olacak” dedi. MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ise "Ereğli ve Alaplı ilçelerinden toplam 38 lise ve dengi okulun birinci, ikinci ve üçüncüsü olan 114 öğrencimizi ödüllendireceğiz. Başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğine olan inancımızla bugüne kadar 1340 öğrencimizi ödüllendirerek elde etmiş oldukları başarıdan dolayı kendilerini bir nebze de olsa onure etmeye çalıştık."dedi

Vali KABAN “NE YAPABİLECEĞİMİZ KONUSUNDA ARAŞTIRMALAR YAPTIK”

Zonguldak’ta MÜSİAD’ın yeni kurulduğunu anlatan Kaban konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz yıl kurduk ama Ereğli 20’nci ödül törenini yapıyor. Yani MÜSİAD sivil toplum kuruluşu olarak 20 yıldır buradalar. Benim ilgimi çeken en önemli husus bu. Erdemir Yönetim Kurulu üyesi olduğum 2 yıl içerisinde çok değişik şeyler ile karşılaştık. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının gerek üyesi, başkan vekilliği, şimdi de başkanı olarak bu geçtiğimiz dönemde bu hat için Ereğli ve Alaplı hatları için ne yapabileceğimiz konusunda çok araştırmalar yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız gerçekten kendisini yıpratacak kadar, hırpalayacak kadar birşeyler yapmaya çalıştı, siyasilerimiz birşeyler için uğraştılar, uğraşıyorlar. Sivil toplum kuruluşu olarak MÜSİAD ve MÜSİAD’ın başındaki şube başkanımız ve diğer çalışma arkadaşlarımız birşeyler yapmaya çalıştılar, uğraşıyorlar.

“ELİNİZDE SİHİRLİ BİR DEĞNEK…”

Tabiki bütün süreci bir elinizde sihirli değnek ile bir şapkaya okunmak suretiyle onun içerisinden tavşan çıkartır gibi yöneltmek bu anlamda bugünden yarına sorunları çözmek mümkün değil. Bu zaman içerisinde bir süreç ile devam edilecek bir çaba. Ereğli’nin de alt yapısı olduğu sürece gelecekte bu sorunları aşacağına inanıyorum. Arada bir kısım katkı yapmaya çalıştık gerek Erdemir hattında gerek MÜSİAD ile birlikte özellikle BAKKA üzerinden ama bir takım zeminleri bulamadığımız için bir kısmını yapamadık ama denedik. Bu anlamda da bize düşen neticeyi oluşturmak değildir. Biz neticeyi yaratamayız biz sadece sebeplere tutunabiliriz. Sebepleri sağlıklı bir şekilde tutunup tutulamadığına bakarız.

KÜLTÜR VE EĞİTİM VURGUSU

MÜSİAD’a bakıldığında başarılı olduklarını görüyorum. Üretim sadece makinaların ve insan emeğinin o kaba gücün ürettiği şeyler değil bu bir üretimdir doğru ama bu sürekliliği sağlamaz. Sürekliliği sağlayan bu üretim kalıcı kılacak olan kültürün ve eğitimin aktarılabilmesidir. Eğitimi bir şekilde ödüllendirmek zorundasınız ki eğitim kendisini yenileyebilsin. Sürekli ödüllendirilmeyen bir eğitim ikraza uğrar”

Belediye Başkanı UYSAL “İLÇEM KAZANIRSA BEN DE KAZANIRIM”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında başarı ödülü verenleri kutladığı herşeyin başının eğitim olduğuna vurgu yaptı. Problemlerin doğru bilinmesi gerektiğini anlatan, küresel düşünmenin önemine dikkat çeken Uysal, “Vazgeçemeyeceğimizi tek şey eğitim. Ne yaparsak yapalım işi eninde sonuna eğitime getiriyoruz. Artık küresel düşünmek ya da küreseli çok iyi bilenleri takip etmemiz gerekiyor. Küçük olsun benim olsun mantığının değiştirmek büyük olsun bizim olsun veya şehrim ilçem kazanırsa ben de kazanırım, ülkem kazanırsa biz de kazanırız düşüncesini yerleştirmemiz lazım. Bugün bunlar çok önemli.” Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim ve Kültür Başkanı Halim Aydın, Genel Başkan Nail Olpak’ın zaruri gerekçesi ile programa katılamadığını belirterek gönderdiği metni okudu. Olpak’ın mektubu şu şekilde: “Ereğli Şubesi’nin 20 yıldır düzenlediği bu program ülkemizin bugünü ile yarınını buluşturduğu için açıkçası her sene büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Şubemizde bu güzel programa devam ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Başarının anahtarı sürekliliktir. Dünyada yalnızca insan ömrünün değil dünyanın kendisi ile dahil olmak üzere herşeyin bir eceli vardır. Zamanla herkes evresini tamamlar ve miyadı gelen dışarıda kalır. Bu sürekliliğin gerekliliğidir. Adına Türkiye dediğimiz bu mukaddes vatana inşallah sizler hizmet edeceksiniz, sizler okullarının en başarılı öğrencilerisiniz, her birinizi teker teker tebrik ediyorum. Ömrünüzün büyük bir başarı hikayesi ile dönüşmesini temenni ediyorum. Şunu asla unutmamanızı istihdam ediyorum hiçbir başarı insanın kendisinden önemli değildir. Çünkü başarı amaca ulaşmak demektir. Biliyorsunuz bir şeyin hayatta olduğu süreye ömür diyoruz ve herşeyi ömür süresi içerisinde kendi kimliğini ortaya koyar. Yani ömürler bize kimliklerimizi bulmamız ve bu kimliklerin gereğini yerine koymak için verilmiştir. Bilgilerin en kıymetlisi insanın kendini bilmesidir. Dünyada hem kendi hem de diğer insanlar için nasıl en yararlı olabilirim diyenler en önemlilerdir. Öyleyse başarılı olmak isteyen bir kimse öncelikle kendisi üzerine düşünmeli haddini ve sınırlarını bilmeli, becerilerini ve yeteneklerini iyice öğrenmelidir. MÜSİAD yalnızca ekonomiyi gündemine alan ve sadece iş dünyasına yönelik çalışma yapan bir sivil toplum kuruluşu değildir. MÜSİAD’ın hedefi Türkiye’nin her bakımdan kalkınması için çalışmaktır. Bu nedenle eğitime ne kadar büyük önem verdiğimizin bilinmesini isterim. Biz işadamları derneğiyiz ama en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz. 26 yıldır bir okul gibi çalışıyor insan yetiştirmenin önemine dikkati çekiyoruz”

MÜSİAD Şube Başkanı SEZER; "1340 ÖĞRENCİYE ÖDÜL "

MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, 1995 ve 1996 eğitim öğretim yılında lise ve dengi okulların birincilerine ödül verilmesinin kararlaştırıldığını, 1996 yılında 9 lise birincisinin ödüllendirilerek başladıklarını anlatarak, “Bugün 20’ncisini gerçekleştirdiğimiz bu programda Ereğli ve Alaplı ilçelerinden toplam 38 lise ve dengi okulun birinci, ikinci ve üçüncüsü olan 114 öğrencimizi ödüllendireceğiz. Başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğine olan inancımızla yapılan ödül törenlerimizden bugüne kadar 1340 öğrencimizi ödüllendirerek elde etmiş oldukları başarıdan dolayı kendilerini bir nebze de olsa onure etmeye çalıştık. Geçen 20 yıllık süre zarfında ödüllendirdiğimiz öğrencilerimizden ulaşabildiğimiz birçoğunun iş dünyasında ve akademik alanda başarılı olduklarını görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Hedefimiz Ereğli’den başlayan başarılı öğrencilerimizin ödüllendirilmesi faaliyetlerini, eğitim kurumlarımızı da içine alarak bölgemizde yaygınlaşması ve devam etmesidir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Ereğli Şube Başkanlığı görevinde bulunanlara teşekkür plaketi verildi ardından da dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Etkinliğe Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, eğitimciler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Haber Kaynağı: Ereğli Önder Gazetesi

 
Gösterim : 11042
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21552349, Bugün: 2292 kez ziyaret edilmiştir.