Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2016 Cuma 18:57
CAMİ VE MEZARLIKLARDA TEMİZLİK..
Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, ilçe genelindeki cami ve mezarlıklarda temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki 97 cami ve mescid ile 57 Mezarlıkta, temizlik, tırpan ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Ramazan ayına girmeden önce başladıkları çalışmalarda, ilçe genelindeki cami ve mescid temizliği ile mezarlıklarda tırpan ve bakım-onarım çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

56 CAMİ TEMİZLENDİ

Atay, bugüne kadar 56 Camide temizlik yaptıklarını belirterek; “İlçe Müftülüğümüz ile koordineli bir şekilde yürüttüğümüz çalışmalarda, şehrimizdeki 97 cami ve mescidin 56’nı Mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerimiz temizledi. Planlanan programa göre, Bayram Namazına kadar tüm cami ve mescidlerimiz temizlenmiş olacak” dedi.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Belediye sınırları içerisindeki 57 mezarlıkta temizlik, tırpan, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirterek; “İhtiyaç duyulan mezarlıklarımıza parke ara yollar yapıyoruz. Şehit ve Gazilerimize ait mezarlıklarımızda çiçeklendirme, ot temizliği, sulama ve çevre temizliği hizmetlerini düzenli hale getirdik. Şehir Mezarlığımız dahil, 12 bin adet mezarımızda çapalama işlemi yapıp toprak doldurarak Mezarlıklarımızı Bayrama hazır hale getirdik” dedi.

Atay ayrıca, Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde bulunan Cenaze Hizmetleri Birimi’nin, taziye yemekleri ve cenaze defin işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmeye devam ettiğini bildirdi.

 
Gösterim : 8664
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551773, Bugün: 1716 kez ziyaret edilmiştir.