Kayıt Tarihi: 6 Mayıs 2016 Cuma 21:00
TERSANELERİN YENİDEN ÇALIŞMASI İŞİ ÖNEMLİ BİR BELGEYE TAKILDI!
Zonguldak Kdz. Ereğli tersaneler bölgesi ile ilgili merak ile beklenen toplantı Milli Savunma Bakanlığında gerçekleşti. Ereğli'deki tersanelerin burada savaş gemisi yapabilmeleri, NATO ve diğer ülke silahlı kuvvetlerinin yeni gemi inşa ve tamir-onarım ihalelerine girilebilmesi için akredite olmaları gerektiği ve bunun içinde “Tersane Güvenlik Belgesi” alınması gerektiği ifade edildi

Toplantıda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Sami Bostancı, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir ve Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Başkanlığındaki heyette ise AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Yönetim Kurulu üyesi İsmail Ofluoğlu, Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, TSO Başkanı Yaşar Tetiker, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, Ereğli Gemi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı R. Hakan Şen, Arıkan Gemi Ali Arıkan, Madenci Gemi Mehmet Madenci, Met Yılmaz Gemi İbrahim Beyazay, Ustamehmetoğlu Gemi Mehmet Ustamehmetoğlu yer aldı.

Sıcak ve samimi bir havada geçen toplantıda genel olarak Zonguldak ve Kdz. Ereğli’nin ekonomik sorunları ve çözüm yolları görüşüldü. Tersaneciler taleplerinin dile getirdiler. Toplantının asıl amacı Kdz. Ereğli tersanelerinden ‘’MİLGEM’’ Milli Gemi projelerinin birinin veya birkaçının, diğer gemilerin (hücum bot, vs.), dost ve müttefik ülke savaş gemilerinin Kdz. Ereğli tersanelerinde yapılması talebiydi. Verimli geçen toplantının ardından Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkililerinden oluşan heyetin Kdz. Ereğli tersanelerinde inceleme yaparak bir rapor hazırlanmasına ve hazırlanacak raporun Bakanlığa ve Savunma Sanayi Müsteşarlığa sunulmasına karar verildi.

Öte yandan gerek Milli Savunma Bakanlığı gerek NATO ve diğer ülke silahlı kuvvetlerinin yeni gemi inşa ve tamir-onarım ihalelerine girilebilmesi için akredite olmaları gerektiği ve bunun içinde “Tersane Güvenlik Belgesi” alınması gerektiği ifade edildi. Tersane işletmecileri bu belgeyi almak için harekete geçme kararı aldılar.

Bakanlıktaki toplantının ardından Kdz. Ereğli heyeti durum değerlendirmesi için tekrar bir araya gelerek istişarelerine devam ettiler.

 
Gösterim : 2401
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640579, Bugün: 564 kez ziyaret edilmiştir.