Kayıt Tarihi: 29 Mart 2016 Salı 18:29
BAYRAM DEĞİL SEYRAN DEĞİL! TÜRK METAL YİNE SAHNEDE!
Ekonomik sıkıntılarını aşıp tekrar eski günlerine dönmeye çalışan Kdz. Ereğli'de belki de en büyük sorun, kurum ya da kuruluşların asli işlerini bırakıp farklı alanlarda sahneye çıkmaları olarak gözlemleniyor.

İşte bunlardan bir tanesi de Türk metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi ve yöneticileri. Asli işleri işveren (Erdemir) ile işçi arasında köprü oluşturup, kendilerine bağlı olan işçilerin haklarını savunmak olan Türk metal Sendikasının Kdz. Ereğli Şubesi nedendir bilinmez bu asli görevlerinin yanı sıra kentin siyasi aktörlüğüne de soyunmuş gibi görünüyor.

Türk Metal Sendikası İşini Yapmalı, Kentin Üzerinden Gölgesini Çekmeli!

Zaman zaman kentin siyasi yapısına üretimden gelen gücünü (!) (ki bu gücü sadece bağlı bulunduğu işverenin sahasında gösterebilir) ve işçi çoğunluğu avantajını kullanarak bu kentte işçiyi sokaklara dökerek mevcut siyasi iradeye gözdağı vermekten tutunda, yine kenti yönetenlerle siyasi kaygı/çekişmeler neticesinde sözlü, kavgalı polemiklere dahi girmekten çekinmeyen bu yapı son zamanlarda yine enteresan söylemler ile kamuoyunun gündemine oturmaya mı çalışıyor.

Bir yerel gazetenin "halef-selef" Türk Metal Sendikası Başkanlarının Gülüç Belde Başkanı Gökhan DEMİRTAŞ'ı ziyaretini Türk Metal Sendikasına yakın bir gazetenin "DOST ZİYARETİ" şeklindeki haberine karşılık "DOST ZİYARETİ" DEĞİL, "RANT" ZİYARETİYMİŞ!" başlıklı haberinden rahatsız olan Türk Metal Sendikası yetkilileri gövde gösterisi yaparcasına Gülüç Belde başkanı DEMİRTAŞ'ı ikinci kez ziyaret ederek basına yansıyan şekli ile " TÜRK METAL'DEN DEMİRTAŞ'A TAM DESTEK" algısı yaratmaya çalışıyor.

Rant Haberleri Doğru mu? Türk Metal Neden Rahatsız Oldu ve Neden "DEMİRTAŞ'a Destek Söylemlerini" Kamuoyuna Taşıma İhtiyacı Hissediyor?

Yerel bansında "DOST ZİYARETİ" DEĞİL, "RANT" ZİYARETİYMİŞ!" başlıklı haberlerden rahatsız olduğu gözlemlenen Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi, hem kendi sitesin de hem de bazı yerel yayın organlarında " TÜRK METAL'DEN DEMİRTAŞ'A TAM DESTEK", "HER DAİM, HER GÜN DESTEK" algısı yaratan başlıklarla kamuoyunda neden ve ne için algı yaratmaya çalışıyor?

Yoksa RANT haberleri doğru mu?

Bayram değil, seyran değil Kdz. Ereğli Türk Metal Sendikası yetkilileri kendi söylemleri ile Gülüç Belde başkanın neden "sonuna kadar" arkasındalar?

Kamuoyunu Bu Tip Söylemlerle Rahatlatamazsınız?

Yerel bir gazetenin Gülüç beldesinde kurulması düşünülen bir akaryakıt istasyonunu işaret ederek Türk Metal Sendikası eski ve yeni başkanın ziyaretleri altında yatan gerçeklere dikkat çekmek adında yazdığı "DOST ZİYARETİ" DEĞİL, "RANT" ZİYARETİYMİŞ!" haberi ne karşılık atağa geçtiği düşünülen ve Gülüç Belde başkanının "sonuna kadar" arkasındayız söylemleri ile gövde gösteri yapan sendika yöneticilerinin bu tavrı kamuoyu tarafından pek de sıcak karşılanmıyor.

Kamuoyu tarafından; Sendika yöneticilerinin durduk yere verdikleri bu poz ve söylemlerle kafalardaki soru işaretlerinin giderilmeyeceği düşünülürken, Sendikanın asli görevi olan işçi ve işçi sorunları üzerine yoğunlaşmasını, sanki bir siyasi STK gibi söylemler ve tavırlar içersinde yer almaması gerektiğini ifade ediliyor.

HABERİN İÇİNDEN

Bir yerel internet sitesinin "halef-selef" Türk Metal Sendikası Başkanlarının Gülüç Belde Başkanı Gökhan DEMİRTAŞ'ı ziyaretini Türk Metal Sendikasına yakın bir gazetenin "DOST ZİYARETİ" şeklindeki haberine karşılık "DOST ZİYARETİ" DEĞİL, "RANT" ZİYARETİYMİŞ!" başlıklı haberinden sonra ortalık adeta birden bire haber kirliliği ile doldu.

Türk Metal ve Gülüç Belediye Başkanına yakın medya kuruluşları olayı farklı tanımlarken, iddiaların kaynağı internet sitesi ise bu sorularına halen yanıt arıyor!

Gazete Ereğli olarak, ortaya atılan iddialar sonrasında Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube yöneticilerinin bazı medya kuruluşlarında bu tarz "gövde gösterisi" şeklindeki söylemlerine ise anlam veremiyoruz. Eğer gocunacak bir şeyin yoksa umursamaz geçer gidersin bu haberleri.

Verecek bir cevabın varsa eğer; bunun yolu "mahalle kabadayısı" vari hareketler kokan haberlerle değil, çıkarsın tüm basın mensupları önüne, bu iddiaların asılsız olduğunu nedenleri ile tek tek açıklarsın.

Ereğli kamuoyu artık bu kenti bir şekilde gerecek, geriye götürecek çekişmeler/tartışmalardan bıkmış ve usanmış durumda. Kurum ve kuruluşlar, böyle tribüne oynamak, siyasi aktörlük hevesi içinde olunan söylemlere zemin hazırlamak yerine asli işini yapmalı bu kentte...

 
Gösterim : 4613
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21648875, Bugün: 4201 kez ziyaret edilmiştir.