Kayıt Tarihi: 5 Şubat 2016 Cuma 17:43
ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYONA İHTİYACI OLAN ENGELLİLERİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
94 Köy ve İlçe Merkezi ile birlikte çeşitli özür gruplarına mensup 2000’e yakın engelliye başta Tekerlekli Sandalye bağışı olmak üzere eğitim sağlık mesleki rehabilitasyon istihdam konusunda hizmet veren Fiziksel Engelliler derneği zihinsel engellilerin ilçemizde yaşadığı sorunları tartışılması ve çözümü amacıyla fiziksel engelliler derneği merkezinde görüşme yapıldı.

Yapılan görüşmede sırası ile;

1. İLK ADIMLAR ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

2. DUYAN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

3. 75. YÜZYIL ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

4. FİZYOTEM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

5. YENİ YAŞAM ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

6. ALAPLI UMUT YILDIZI ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

7. ALAPLI CANER ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

temsilcilerinin katılımıyla sorunlar ve çözüm yolları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı ile ilgili dernek başkanı İsmail ŞENTÜRK kendisine müracaat eden özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin eğitim konusundaki sorularının görüşülmesi amacıyla davete icabet eden kuruluş temsilcilerine teşekkür etti. Eğitilebilir zihinsel engellilerin eğitimlerinde yaşamış oldukları sorunların çözümü, ilgili mercilere duyurulması mağdur olan engelli ve ailelerinin mağduriyetliğini giderilmesi özel eğitimli engellilerin yaşama tutunabilmeleri için yapılan toplantının çok faydalı olduğunu söyledi.

Kuruluş temsilcilerine ve ilgililere seslenen İsmail ŞENTÜRK bürokratik sıkıntılar olmak üzere hiçbir mazeret yada gerekçenin engelli eğitiminden daha önemli olamayacağını söyleyerek engellilerin diğer konularda olduğu gibi seslerini duyurmalarına, sahip oldukları haklarının takipçisi olacaklarını ve benzer toplantıların devam edeceğini söyledi.

 
Gösterim : 1344
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644854, Bugün: 180 kez ziyaret edilmiştir.