Kayıt Tarihi: 7 Ocak 2016 Perşembe 20:28
DEMİRTAŞ’IN DA İÇİNDE BULUNDUĞU KOMİSYON, STK ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile birlikte, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na ziyarette bulundu. Daha sonra yapılan, Türk Eczacılar Birliği ziyaretine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de katıldı.

Komisyonu, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’nda Genel Başkan İsmail Koncuk ile birlikte, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika yöneticileri karşıladı.

Türkiye Kamu-Sen’e yapılan ziyarette, komisyon adına konuşan Akkaya, Türkiye Kamu-Sen’in çalışma hayatına yönelik düzenlemelerde yaptığı katkılardan dolayı kendilerine teşekkürlerini ileterek, yeni binalarının hayırlı olmasını diledi. Ardından, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu olarak birlikte çalışma mesajı verildi. Akkaya: “Çalışma hayatının ciddi sorunları var, bunları biliyoruz ve TBMM’de sizlerin sesi, gözü, kulağı olma niyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Akkaya, Anayasa konusunda, CHP’nin darbe Anayasası ve yasalarından kurtulmayı başından beri istediğini, Türkiye’nin daha demokratik yasalarla ve parlamenter sistemle yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Komisyonun CHP’li üyelerinin kendilerini ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden Koncuk ise, hükümete, “ülke gündeminde bu kadar sorun varken, bir de memuru sokağa dökmesinler” çağrısında bulundu. 657 sayılı Kanun’un değişmesi yönünde, “kanunun kapağını bile açmayanlar, başbakana ve cumhurbaşkanına yaranmak için 657 değiştirilsin” şeklinde açıklama yapan bazı çevrelerden yakınarak, 657 sayılı Kanun’da yapılması planlanan değişikliklerle “iş güvencesiz bir çalışma ortamı” yaratılmak istendiği için eleştirilerde bulundu. Koncuk, ülkenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu kadar karışık durumdayken, memurun da sokağa dökülmesine neden olunmaması gerektiğini savunarak, “sorumlu sendikacılık anlayışına” karşılık, hükümetin de sorumlu davranması gerektiğini aktardı.

Ziyarette, Başbakan Davutoğlu’nun Cuma namazı saatlerinde tatil verilmesi yönündeki söylemleri de dile getirildi. Koncuk: “35 yıllık öğretmenim. Cuma namazı ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Cuma namazına gitmek isteyen birisi, darbe dönemlerinde bile engellenmedi. Dini ve milli inançlara göre herkes hayatını yaşayabilir” açıklamasında bulunarak, inançlar ve milli değerler konusunda Türkiye Kamu-Sen’in hassas olduğunu ifade etti. Yeni yılda memurları ve engelliyi ilgilendiren toplu sözleşmenin enflasyon farkını karşılamadığını belirten Koncuk, sendikalara, öncelikle bu konularda çalışma çağrısında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, son günlerde gündemde olan ve SGK’nın sözleşmeyi feshetme kararı aldığı hastanelerle ilgili konuştu. Atıcı, bunun nedeni olarak Gülen Cemaatine yönelik operasyonları gösterdi. Hükümetin, halk sağlığını ve birçok çalışanı görmezden gelecek kadar kin beslemesinin, tüm vatandaşlarımız için ciddi bir tehdit olduğunu belirtti.

Türk Eczacılar Birliği’ne yapılan ziyarette Komisyon’a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de eşlik etti. Komisyonu, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, 2. Başkan Ecz. Sinan Usta ve Genel Sekreter Ecz. Arman Üney karşıladı. Çolak, özellikle TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyelerinin ziyaretinden dolayı ayrı bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çolak: “Sağlıktaki dönüşüm vatandaşı memnun etti, ama çalışanlar perişan oldu” diyerek, bunun sağlıktaki memnuniyetsizliği daha da arttıracağını belirtti. Çolak ayrıca, muhalefetin tutumunun, iktidarının daha kapsamlı önlemler almasına neden olduğunu ve bu yüzden komisyonun CHP’li üyelerinin kendileriyle iletişim kurmalarının, çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “İlacın sanayi ürününe dönüşmesinin, karlı olmayan ilaçların üretilmemesine neden olmasından dolayı, halk sağlığı açısından bunun sakıncalı bir durum olduğunun” altını çizerek, “az görülen hastalıkların ilacı olduğu için veya fiyat düşüşünden dolayı, üretimi azalan ve bu yüzden vatandaşın ulaşamadığı ilaçların, akıllıca politikalarla üretiminin sağlanması gerektiğini” vurguladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “İşçi, memur, doktor, hasta, mimar, mühendis, emekli, avukat, eczacı ve toplumun tüm kesimleri için yapılacak düzenlemelerin hazırlanmasında, sivil toplum kuruluşlarının katılımının ve görüşlerinin çok önemli olduğunu, sivil toplum kuruluşlarına ayrım yapmaksızın, komisyonun ziyaretlerinin süreceğini ve kendileri ile ilgili düzenlemeler yapıldığında, mutlaka görüşlerinin alınacağını” belirtti.

 
Gösterim : 1613
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548825, Bugün: 2930 kez ziyaret edilmiştir.