Kayıt Tarihi: 4 Kasım 2015 Çarşamba 12:39
Su Tersine Akar mı? Bu Uygulamanın Nedeni Ne?
Türkiye'de kişi başına düşen araç sayısı bakımından daha bir ileri seviyede olan Kdz. Ereğli'de trafik konusunda en büyük sorun "Park Sorunu" olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle iken çarşı merkezindeki eskiye dönen park uygulamasının nedenine ise araç kullanıcıları tarafından anlam verilemiyor!

Dünyada sosyal yaşamı ve iş hayatını doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri de trafik. Trafiğin ise kendi içindeki en büyük sorunlardan biri araç park sorunu! Geniş zaman içinde kronik bir sorun halini alabilen bu sorun gelişmiş ülkelerde hemen hemen çözülse de ülkemiz gibi gelişmekte olan ve hızla büyüyen ülkelerde kanayan bir yara hali ile karşımıza çıkmakta.

Kdz. Ereğli ise bu konuda ayrı irdelenmesi gereken bir yerleşim bölgesi. Bir tarafı deniz bir tarafı dağlarla çevrili olması nedeni ile yaşam alanı metrakaresi bakımından sınırlı alanı bulunan ilçemizin birde Türkiye standartları üzeri ticari ve sosyal yaşamını da ekleyince bu kentte trafik sorunu zorlu bir hal alıyor. Alan yetersizliği nedeni ile kapalı ve çok katlı park alanları yeterli olmayan kentte, uzun ve geniş sahil şeridi ve çarşı merkezindeki yoların yanları park alanı olarak kullanıyor.

Türkiye'de kişi başına düşen araç sayısı bakımından daha bir ileri seviyede olan Kdz. Ereğli'de trafik konusunda en büyük sorun "Park Sorunu" olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kent merkezindeki araç park sorunu günden güne artan araç sayısı da eklenince iyiden iyiye işin içinden çıkılmaz hal aldığı gözleniyor.

Bundan yaklaşık 4-5 sene önce çarşı merkezinde yola yatay olan araç park alanları, yola paralel seviye getirilerek kentin park sorunu bir nebze de olsa çözüme kavuştuğu gözlemlenmişti.

Bu günlerde yeni yapılan bir uygulama ile tekrar yola seri bir vaziyette tek sıra halinde park uygulamasına dönüldüğü gözlemlenen Ereğli'de önümüzdeki günlerde özellikle kent merkezinde, park alanlarının yanına sıralanmış çift sıra araçları ve bunları oradan kaldırmak için mesai harcayan emniyet görevlilerini görebileceğiz!

Gün içinde araçlarını eskisi gibi park edemeyen sürücüler ise bu olayın neden böyle olduğunu bilmediklerini, eski sistemde daha fazla aracın park edebildiği için daha rahat olduklarını ifade ederek bu olayın neden böyle olduğunu sorguladılar.

 
Gösterim : 1716
YORUMLAR
ereğli / cevap
Bir vatandaş olarak sorarsanız çokta iyi oldu geri geri çıkmaya calısırken yol veren halk yok onu da geçtim arkama adam araba park ediyor 5 dak mado pastanesine giricem diye ben cıkamıyorum arkamdan araba geçerken zorlanıyor trafik sıkışıyo BELEDİYE de kim düsünmüsse cok iyi olmus. Ama mesela ben yarın bu yazıma bakıcam onaylandı mı diye onaylamıcaksınız bubu biliyorum :) Neden destek verici mesaj değil di cünk.
1
1
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21673293, Bugün: 2998 kez ziyaret edilmiştir.