Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2015 Çarşamba 00:05
ÇAKAN EREĞLİ’DE MUHTARLARLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ‏
Eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı, MHP Zonguldak Milletvekili ve adayı Zeki Çakan, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıya, Eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, MHP Zonguldak Milletvekili adayı eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, İl Başkanı Hamdi Ayan, İlçe Başkanı Talat Şeker, İl Başkan Yardımcısı Asım Tazegül ile muhtarlar ve partililer katıldı.

“MUHTARLARIMIZ BÖLGELERİNDE EN İYİ HİZMETİ VERİYOR”

MHP Zonguldak Milletvekili ve adayı Zeki Çakan, burada yaptığı konuşmasında; “Benim o koltuğa ne ihtiyacım var, ne de o koltuktan alacağım bir güç yok. Allah’ıma bin şükür ben 95 yılında 34 yaşında Zonguldak Belediye Başkanı olarak oturdum. 2002 yılında bakan oldum. 16 yıl önce o koltuklara oturdum. O koltuğa çokları da oturdu. Ama o koltuğa oturanların hepsi ülkelerini bölmeye ve iyi işler yapmamaya karar verdiler. Sizlerden önümüzdeki seçimlerde iktidar olalım ya da muhalefet olalım ve de Zonguldak’tan en az 1 milletvekili çıkarması neticesinde kendimizi bölgeye dahil olmak üzere bölgeye ne gibi hizmetler getirmek için çaba sarf etmeye hazırız. Muhtarlarımız ise demokrasinin gereği olan en küçük mahalleden ve köyden başlamak üzere her kesimi de temsil etmektedir” dedi.

“İKTİDAR VE DİĞER ADAYLAR BANA SALDIRIYOR”

“Şimdi biz birçok görevde bulunduk. Politika o kadar yozlaşmış, o kadar çirkinleşmiş ki ama siyasetin ilmi var. Her siyasi partinin ağzında Zeki Çakan ismi dolaşıyor. Bütün adaylar bize saldırıyor. Saldırsınlar bizim herkese gücümüz yeter. Geçişimiz belli, geleceğimiz belli. 5 Nisan kararlarıyla Armutçuk ve Asma’da ocakların kapanma kararı alındı. Ben o zamanlarda milletvekili falan değildim. Zonguldak Belediye Başkanı idim. Zonguldak’ta bulunan siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütleri aralarında toplanarak bir temsilci seçti. Başbakan’a gittik. O zamanlar Başbakan Tansu Çiller’di. Sonra biz Ankara’ya giderek o dönemin Başbakanı’na bilgimizi ilettik ve o ocaklar tekrar üretime başladı. O ocaklarla ilgili olarak alınan kararlar unutuluyor, işçi yürüyüşünde Bolu Vali’sinin gönderdiği dozerler oraya yerleştiriyor. Bunları söyleyenlerden ben gerçekten utanç duyuyorum. Siz ne yaptınız ve neyin peşindesiniz.”

“TTK’YA 4 BİN KİŞİ ALDIK, ERDEMİR’E 1 GECE DE 1975 KİŞİYİ KADROYA GEÇİRDİK”

“Siz bunları söylerken Zeki Çakan’ın TTK’ya madenci köylerinden 4 bin kişi aldığını niye söyleyemiyorsunuz? Bu madencileri de kurayla aldırdı. Sonrada Erdemir’den 200 kişiyi çıkarılıyor. Bizde ne yaptık 1975 kişiyi bir gecede kadroya aldık. Siz bunları söylesenize. Zonguldak ve bölgeyle ilgili proje Filyos Projesi. Nen oldu o projeye? Bakanlık koltuğuna oturur oturmaz Filyos Projesi’nin en büyük projesi olan Devrek’te Köprübaşı Barajı’nın 137 Milyon Dolar tutarında olan barajın temelini attık.”

“EREĞLİ’NİN YÜZDE 50’Sİ İCRALIK”

“18 ay bakanlık yaptım Bu çerçevede Bartın’da Kirazlıköprü barajı ile Köprübaşı Barajı’nın temelini attık. Sizde geri kalan 4 barajın projesini yapsaydınız ne olurdu? Bunların işi konuşmak. 17. Bin kişiyle TTK’yı bıraktık şimdi de bu sayı 8 bin 800’e indi. Burada bulunan Kandilli İşletmesi vardı, Zeki Çakan geldi burayı müessese müdürlüğü yaptı. O ocakları özelleştirdiniz, taşörene verdiniz, taşören de artık bu işçileri çıkarıyor. Herkes aç, Ereğli’nin yüzde 50’si icralık. Onu bırakın tersanelerde kapandı, adam kalmadı.”

“MUHTARLARIMIZA KÖYLERDE BASKI YAPILIYOR”

“Muhtarlarımıza baskı yaparak köylerden yemek vaadi ile kandıran herkesimi de içimden kınamakla geçiyorum. Çok büyük bir siyasi terbiyesizlik olduğunu düşünüyorum. İsteyen istediği yere oyunu kullanır. Köy gezilerinde muhtarlarımıza baskı veya onlarında haberi olmadan belirli tezgahlar kurarak, bizim yapacağımız köy gezilerinde önceden haber alarak belirli yemek tertip etmek suretiyle o köylerde bulunan muhtarlarımla temas etmemizi engellemeye çalışıyorlar. Bunlar size yakışmaz Ben bu devlete 40 yılımı verdim. Benim o koltuklardan beklediğimi birşey yok. O koltuktan hizmet edebilmek için 65 yaşında 7 Haziran’da elimi, 1 Kasım’da gövdemi taşın altına koyarak hizmet vermek için bu yollara düştüm.”

“BU ÜLKEYİ KAOSA DÜŞÜREN İKTİDARDIR”

“Yapılan seçimlerde 2-2-1 çıktı. Diğer milletvekillerine bedel olabilmek için kesin ve açıkla söylüyorum bana saldırıyorlar. AKP’nin 1. Sıra Adayı çıkıyor televizyonlara diyor ki; “7 Haziran’da vatandaş bir ayağına sıktı, 1 Kasım’da diğer ayağına sıkarsa fren boşalabilir” diyor. Böyle bir saygısızlık yok. Aynı partinin 3. Sıra adayı da buna bnezer şeyler söylüyor. Bunlar yanlış. Hoş olmaz. Yanlış. Türkiye’de zaten bir kaos var. Zonguldak’a bu hale getiren bunlar. Daha ne yapacaklar.”

“TBMM’DE 28 SAAT 46 DAKİKALIK MİLLETVEKİLİNİZ OLDUM”

“Zonguldak ve Ereğli ekonomik yönden çökmüş, Nerde o saç ticareti, nerde o taşımacılık. Etrafta bir şey yok. Nerde o tersanelerde çalışanlar, Nerde o ocakta çalışanlar. Her geçen gün bir yere gidiyoruz. Çok mu ordu bir teşvik almak. Ben size TBMM’de 28 saat 46 dakika da ne yaptığımı gönderdim. Bir okuyun. Bu milletvekili seçildikten sonra ne yapmış. Herkese bu dosyadan gönderdim. Bunlar kendilerine mahkum etmeye alıştırmışlar. Bu diğer partilerin derdi benim milletvekili olmam. Bu yüzden bana saldırıyorlar. Her iki siyasi parti benimle uğraşıyor.”

İkinci sıra adayı Yavuz ERKMEN ise yaptığı konuşmada, “Zeki Bey’in ve benim yaptığımız çalışmalar ortadır. Bütün partilerin listelerini önünüze koyduğunuzda elinizi de vicdanınıza koyarsanız eğer, hizmet edecek listenin MHP’de olduğunu göreceksiniz. Genel Başkanımız açıklamasında, 4 ilkemiz kabul gördüğünde HDP hariç her parti ile koalisyon kurabileceğimizi söyledi. Kamuoyu yoklamaları da 1 Kasım sonuçlarının da bir koalisyonu işaret edeceğini gösterdiğine göre buradan şu çıkıyor, MHP siz hükümet kurulmayacaktır. Madem MHP siz hükümet kurulmayacaksa Zonguldak özelinde konuşmak gerekirse, bizi buradan ne kadar kuvvetli gönderirseniz hükümette o kadar etkili bir Zonguldak milletvekili oluruz” dedi.

Kaynak: Hareket Medya

 
Gösterim : 1481
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21660891, Bugün: 1406 kez ziyaret edilmiştir.