Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2015 Perşembe 23:45
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI YAVUZYILMAZ’DAN ZGC GENEL MERKEZİNE ZİYARET
Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 4. Sıra milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 4. Sıra milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz ve bazı partili gençler Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette, Cemiyet Başkanı Derya Akbıyık, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler hazır bulundu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, “Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili adayı Sayın Deniz Yavuzyılmaz ve partililere cemiyetimizi ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Akbıyık ‘’Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak siyasetine gençlik heyecanını aşıladı’’

Akbıyık, konuşmasına şöyle devam etti: “7 Haziranda yapılan genel seçimlerinde Zonguldak için gözde ve çalışkan adaylarından biriydiniz. Adaylığınızla Cumhuriyet Halk Partisine renk kattınız. Halkın teveccühünü aldınız. 1 Kasımda yapılacak genel seçim içinde yine adaysınız. Önseçimde uygulanan temayüller partinizde uygulanmadı. Bu konuda kamuoyunda çok konuşuldu, tartışıldı ama siz yine sahalardasınız ve Zonguldak halkı ile bir araya geliyorsunuz. Size siyasi hayatınızda başarılar diliyoruz.”

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak 4. Sıra milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, sözlerine Ankara’da meydana gelen üzüntü verici hadise nedeni ile milletimize başsağlığı, ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.

Yeni İsimler her zaman siyasette yer almalı

Dünya eskisi gibi siyaset anlayışının olmadığına dikkat çeken Yavuzyılmaz: “1970’ler tasarruf dönemi idi 20 yılda bir jenerasyonların değiştiği dönemler. Şu anda dünyanın geldiği noktada 3 yılda bir jenerasyonlar değişiyor. Yeniden kaçınmak, yeniyi bir kenara atmak dünyanın var oluş ve değişim ilkesine aykırıdır. Bu kaçınılmaz olarak gerçekleşecek. Sadece şunu sorgulamamız gerekiyor, yeniler siyasete adım atmaya başladığında, siyasette de yürümeye başladığında siyasetin çarkları buna ne kadar dayanacak. Bunun süresi nedir. 6 ay mıdır, 10 yıl mıdır biz bunun süresini tayin edeceğiz. Çünkü biz mücadele verir iken akıp geçen zaman bizi de mutlaka eskitecek o zaman tekrar yeniler gelecek. Bizlerin mücadelesi o yeni filizleri, ışıkları gördüğümüz anda onlar yürür iken biraz daha kapıları açık tutmak onların köprüsü olmaktır. Genç arkadaşlarımız çok daha güzel şeyleri başaracaklardır ben buna canı gönülden inanıyorum ve onları her zaman destekliyorum” dedi.

CHP olarak yedi haziran seçimlerinde büyük hamleleri gerçekleştirdik

Yavuzyılmaz, şunları söyledi: “Özellikle biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 7 Haziran seçimlerine girerken büyük bir hamle yaptık. Büyük bir demokrasi adımı attık ve ön seçim yaptık. Sadece ön seçim yapmak yeterlimi değil. Ulaştığımız gelişmişlik çizgisinde kalmamalıyız. Diğer partiler bizi izlerken biz daha ileriye adım atmalıyız. Çok önemli bulduğum ve biran önce cesaretle çıkması gerektiğine inandığım tercihli oy sisteminin geçerlilik kazanmasına ilişkin kanunun biran önce tüm partilerin mutabakatı ile meclisten geçirilmesini talep ediyoruz. Tercihli oy sistemi ile birlikte hem parti yönetimlerinin belirleyebileceği kontenjan adaylar, hem yapılacak ön seçimlerle belirlenen halkın seçtiği milletvekili adaylarının aynı listenin içerisinde

tartılabileceği, halk tarafından değerlendirilebileceğine inanıyorum.

Kirli siyaset değil ,temiz siyaset yapacağız

Yolumuz mücadele yolu, önümüze ne kadar çok engel çıkarsa başarmaya o kadar yakınız diye düşünüyoruz. 1 Kasım seçimlerinde de yine ilçelerde, köylerde dolaşıp ilkelerimizi, değerlerimizi anlatmaya sadece particilik bağlamında kalmayıp mutlaka dışına çıkıp insanlık adına yeni şeyler söyleyerek, yeni projeler ortaya koymalıyız.

Siyasetin ARGE ‘sini yaparak ,iflas eden siyaset düzenini değiştireceğiz

Fikir alışverişinde bulunarak ve siyasetin ARGE’sini yapmaya çalışarak Türkiye’de iflas etmiş olan siyaset mekanizmalarını tümden yıkıp yerine yepyeni, tertemiz bir siyaset anlayışını hep birlikte inşa etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Türk toplumu olarak bazı değerlerimiz, ilkelerimiz, geleneklerimiz, aile içi yetişme tarzımız var. Ağırlıklı olarak paylaşmaktan, adaletten, eşitlikten geçen büyüme süreçlerimiz var. Sistem kendi içinde siyaset mekanizmasını özellikle belirli azınlığın yapabileceği siyaset anlayışını var etmeye çalışıyor. Ancak çoğunluğun içinde yer aldığı, halkın içinde yer aldığı, işçilerin, madencilerin, esnafın, öğretmenlerin ve değişik halk tabakalarının içinde yer aldığı kısımdan vekil çıkarmaya çalıştığınız zaman veya topluma önderlik edebilecek yöneticiler çıkartmaya çalıştığınız zaman siyaseten bu çarklarında ki bu kurallar işlemeye başlıyor. Nedir bu kurallar? Sen halk çocuğu isen veya halktan gelmiş isen onun acılarını, sevinçlerini içselleştirerek yaşadıysan ve senin karakterini bu şekillendirdiyse o zaman yönetici olmak istiyorsan onları bir kenara bırak gel seni yönetici yapalım, işini kolaylaştıralım, önündeki zorlukları biz sana aştıralım ama benim gibi yaşayacaksın, benim gibi düşüneceksin ve halkı bir kenarda bırakacaksın diyorlar. O halk yoksul oldukları için biz azınlık olarak zenginiz diyorlar. Bunu bil ve bize borçlan o minnet duygusuyla azınlığın içerisine gir. Burada ki direnç bunun direncidir. Bizim verdiğimiz mücadele de bunun mücadelesidir. Biz halkın çıkarları için halkın yanında yer aldığımız için yaptığımız siyaset temiz siyaset. Belirli odakların veya sermaye gurupları için çıkar doğrultusunda yapılan siyaset maalesef kirli siyaset. Ümit ediyorum Zonguldak ve Türkiye açısından şu anda iflas etmiş olan siyaset anlayışı bir fırsat doğurur yerine yeni siyaset anlayışı gelir.” dedi.

Ziyaret’ te ZGC başkan ve yönetim kurulu hazır bulundu. Daha sonra karşılıklı sohbet ve toplu fotoğraf çekimi ile ziyaret sona erdi.

 
Gösterim : 1658
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21664558, Bugün: 1475 kez ziyaret edilmiştir.