Kayıt Tarihi: 4 Ekim 2015 Pazar 00:54
TÜRK METAL’DEN TAT ÇELİK ÖNÜNDE EYLEM!
Türk Metal Sendikası, 400 civarında çalışanı olan Tat Metal A.Ş önünde bir eylem yaptı.

Eyleme Tat Metal tarafından işten çıkarılan işçilere, ERDEMİR çalışanlarından mesaisi uygun olan Türk Metal Sendikası Üyeleri de destek verdi. Ayrıca CHP 5. Sıra Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu’ da katıldı.

Destek için gelen Türk Metal Üyeleri, organize sanayi bölgesinde bulunan Tat Metal A.Ş’ ye geldiklerinde araçlarından inip toplandılar. Sloganlar alkışlar eşliğinde fabrika giriş kapsına kadar geldiler. İşçilerin attıkları sloganlardan bazıları şöyleydi: ‘’Erdemir-Tat Metal omuz omuza, Türk Metal Türk Metal, İşveren Şaşırma sabrımızı taşırma, Tat Metal İşçisi yalnız değildir’’

Daha sonra Trük Metal Sendikası KDZ.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması:

‘’Türk Metal Sendikası olarak burada bulunmamızın ana sebebi, bir süredir örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğümüz Tat Metal A.Ş’de işçi üzerinde yaratılan baskı ve olumsuzluklardır.

Burada çalışan işçi arkadaşlarımızın talebi üzerine Tat Metal’de başlattığımız örgütlenme çalışmalarımızda sonuca gidilmiş, oldukça kısa sürede de ‘tespit talebini’ yapar hale gelecek üye sayısına ulaşmış bulunuyoruz.

Bu kapsamda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ‘üye yeterlik tespiti’ talebinde bulunduk.

20 işçi işten çıkarıldı..

Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları..

Çalışanın emeğinin karşılığını daha iyi alabilmesi, daha iyi koşullarda iş hayatını sürdürebilmesi için verdiğimiz mücadelede ne yazık ki üzücü olaylarda yaşıyoruz. İşte burada gerçekleştirdiğimiz eylemin ana sebebi de örgütlenmek isteyen işçilerin bu talebine sıcak bakmayan işverenin tüm çalışanlarına adeta gözdağı vermek için işçi çıkarmalara yönelmesidir.

Şu ana kadar ne yazık ki 20 kadar emekçi kardeşimize ‘işten çıkarıldın, gelme’ denildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

e-devlet şifreleri istenerek üyelik kontrolü..

Şirket yetkililerinin, çalışanları birer birer odalara çağırıp, ‘e-devlet’ şifrelerini isteyerek sendikamıza üye olup olmadıklarını belirlemek ve ‘işten atarız’ tehdidiyle üyelikten ayrılmalarını sağlamak için baskı yaptıklarını da biliyoruz.

Bu anayasal bir suçtur.

Bunları isteyenleri de tespit ettik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

İşçi kardeşlerimizin böylesine haklı taleple geldikleri sendikamız Türk Metal’in, yaşanan bu olumsuzluklar karşısında duyarsız kalması mümkün değildir, bunu da bizden kimse beklemesin

Gerek işten çıkarılan arkadaşlarımız ile çıkarılacağı söylenen arkadaşlarımızın iş yerlerine geri dönmeleri, gerekse işten çıkarmaların son bulması amacıyla, Türk Metal Sendikası ve sendika üyesi ERDEMİR işçilerimizle birlikte buradaki eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz’’

Basın açıklaması sırasında işten çıkarılan işçilerden bazıları basının sorularına cevap verdi. İçerde ikna odalarının kurulduğunu, e-devlet şifrelerinin alınıp sendika üyeliklerinin kontrol edildiğini ifade etti.

Tat Metal A.Ş ise basın mensuplarına bir çalışanları aracılığıyla antetti kağıda yazılı imzasız birer metin gönderdiler. Tat Metal A.Ş’ nin göndermiş olduğu basın açıklaması ise şöyle;

‘’değerli basın mensupları,

Şirket politikamız çerçevesinde bizler TATMETAL ailesi olarak çalışanlarımızın çalışma ve yaşamı için tüm özverimizle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

1986 yılından bugüne hızla büyüyen, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir şirketiz. Bu noktaya, çalışanlarımızla beraber, omuz omuza geldiğimizin bilincindeyiz. Bugünden sonra da bu böyle devam edecektir.

Her ne şartta olursa olsun, ailemizin her bireyinin iyi olması, bizim için önemlidir. Şirket politikamız çerçevesinde, sunulan imkanlar dahilinde, kabul gören her çalışanımız ialemizin bir ferdi olarak aramızda yer alacaktır.

Unutulmamalıdır ki, TATMETAL ailesi BİRLİKTE büyüyecektir’’

 
Gösterim : 2259
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21640763, Bugün: 748 kez ziyaret edilmiştir.