Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2015 Pazartesi 22:57
TETİKER'den CANDAN'a Büyük İtham! "CANDAN Ereğli'ye ihanet eden adam!"
Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, basınla, gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi. Sözlerine yeni kurulan geçici hükümetin hayırlı olmasını temennisiyle başlayan Tetiker, ülkede istikrarın önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, basınla, gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi. Sözlerine yeni kurulan geçici hükümetin hayırlı olmasını temennisiyle başlayan Tetiker, ülkede istikrarın önemli olduğuna vurgu yaptı. Tetiker sözlerine şöyle devam etti:

Basına teşekkür..

‘’Ülkemizde kesinlikle istikrar istiyoruz, inşallah bu duygu ve düşüncelerimiz 1 Kasımda gerçekleşir. Seçimlerin dışında bizleri en çok ilgilendiren Kendi bölgemiz Kdz. Ereğli, Kdz. Ereğli’de gündemde olan maddelerden en önemlisi bildiğiniz üzere Kampüs sorunumuzun çözümlenmesiydi. Burada başından bu yana verilen emek için siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Daha önceki basın toplantılarında da belirttim, demek ki sorunların çözümünde en temel konu hedef koyabilmek. Bu hedefleri koyduğunuz zaman ve bu hedeflerin üzerine gidip takipçisi olursanız başarılı bir sonuca ulaşırsınız’’

TSO’ da göreve geldiklerinde kendilerine 4 hedef belirlediklerini belirten Tetiker, bunları, KAMPÜS, OSB, TERSANELER ve ERDEMİR olarak başlıklandırdı.

Basın toplantısının öne çıkan başlıkları şöyleydi.

KAMPÜS KONUSU

Ereğli'de gündemde en önemli maddelerden bir tanesi kampüs sorununun çözülmesiydi. Basının emeğine de teşekkür ediyorum. Konuyu gündemde tutmak önemliydi. Öğrenci sayısı biz göreve geldiğimiz zamanlarda 1700 iken daha sonraları 3500’ e çıkmıştı. Pedegojik formasyon öğrencileriyle bu sayı 5150’ ye yükseldi. İleriki dönemlerdeki hedefin 10 bin öğrenciye çıkmasıydı bunu da kampüs meselesi çözüldüğünde başaracak durumda olacağız.

TERSANELER

Tersanelerde sonuç pek alınamadı ama orada da bir takım güzel gelişmeler var. Tersanecilerin kendilerinden kaynaklanan bazı sorunlar da oldu. Burada bizim yüzde yüz sonuca çıkmamız kendilerinin birlikte hareket etmesine bağlıydı. Onlar da bu birlikteliği sağlayamadık. Sonuca ulaşamamamızın nedeni kendi aralarındaki birlikteliği sağlayamamış olmalarıdır. Şimdiden sonra yine bireysel olarak tersanecilere vereceğimiz destekler inşallah orada da bir takım hareketler getirecektir.

ANKARA’DA ‘ERDEMİR’ TOPLANTISI!..

Erdemir ile olan gelişmelerde önümüzdeki Eylül ayı içerisinde önemli bir görüşmemiz olacak. O önemli görüşmemizin öncesinde sayın OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgenarel Necati Özbahadır paşamız ile görüştük, vermiş olduğumuz bilgilerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bilgilerin sonucunda Sayın Sedat Orhan ile birlikte yaklaşık 3 saat bir toplantı yaptık. Vermiş olduğumuz bilgiler, kendisinin almış olduğu notlar, doğrudan yönetim kurulana iletilecek. Çok faydalı bir toplantı oldu. Bu faydalı toplantının sonucunda da En son geldiğimiz nokta Sayın Valimizin bana bildirdiği belirli bir tarih ve saatte Ankara’da, Sayın Valimiz Ali Kaban, Sayın Ali Pandır ve ben kendi sorunlarımızı anlatabileceğimiz bir toplantı gerçekleştireceğiz. Hayırlara vesile olur diyorum, mücadelemiz devam ediyor. Bizler 4 hedef koymuşuz ve o hedefleri aşağı yukarı yerine getirmişiz ama yüzde yüz sonuç aldığımız OSB ile Kampus var. Kampüs meselesinin inşallah bundan sonra geri dönüşü yok, mesele çözümlenmiş ve bitmiştir. Geriye ne kalıyor, inşaatların tamamlanması, öğrenci sayısının artırılması.

Tetiker bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını aldı.

EREĞLİ’YE İHANET EDEN ADAM..

Önceki dönem milletvekili Ercan Candan'ın kampüs sürecinin oluşmasına katkı sağladığına yönünde söylemlere şu şekilde cevap verdi:

” Ben bir kere Ercan Candan'ın ismini bile anmak istemem ama Hüseyin Uysal'ı kardeş gibi gördük. O dediğiniz isim açık konuşmak gerekirse Ereğli'ye başından beri en fazla ihanet etmiş adam. Ben vicdanen soruyorum biz bu hedefi koyuncaya kadar bu insan nerede? Biz dört hedef koyuyoruz beşinci hedefi koyan yok. Siyasetçinin beşinci hedefi benim koyuyorum demesi lazım böyle bir şey yok. Biz kendimizi ön plana çıkartma beklentisi içerisinde değiliz. Çevre düzenini yapalım dedik fakülteye istinat duvarı çekilmesi lazımdı bunu söyledik belediyeye ama baskıdan değil ama ben buna inanıyorum bu bizim yapmış olduğumuz ilave inşaatlara en ufacık bir şey yapılmamıştır. TSO Başkanı gelip geçicidir biz faniyiz ama kurumlar kalıcıdır. TSO Başkanı hedefler koymuş mücadele etmiş inşaatlar yapmış ilavelerinde de istimlâk ve çevre düzeni lazım. Bunu yapsaydı, neredeydi bu isimler, bu isim? Nişanda yoktun hoş geldin düğüne. Bu hareketi asla kabul etmem, aldatıcı bir tiyatro olarak görürüm. Sadece dosya vermek mesele değildir, müsteşara bakana dosya verirsiniz önemli olan sonuç alınmış mı alınmamış mı? Çaturoğlu milletvekili olmuş,' ben dosya mosya bilmem bunun sonuca çıkması lazım' demiş, binanın devri Çaturoğlu döneminde yapılmış mı ben onu bilirim? Hangi taşı kaldırsanız o ihanet şebekesi çıkıyor"

Toplantıya, TSO Yöneticileri Sertan Yalçın, Mehmet Çivici, Abdulkadir Çınar katıldı.

 
Gösterim : 1516
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21644613, Bugün: 4598 kez ziyaret edilmiştir.