Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2015 Cuma 19:38
FED üyeleri Antalya'da kamp yaptı
Ereğli'de faaliyette bulunan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği(FED) üyesi 20 kişinin, Antalya'da kamp yaptığı bildirildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Dernek Başkanı İsmail Şentürk, yapılan ‘ücretsiz’ kamp ile engelli bireylerin, ilk kez Akdeniz’i gördüklerini belirtti. Etkinlik kapsamında Antalya’nın Kaş İlçesi Çukurbağ Köyü’ne gittiklerini ifade eden Şentürk, ‘Düşler Akademisi’ adı ile engellilere yönelik ‘ücretsiz’ hizmet sunan kamp çalışanları sayesinde, unutamayacakları 6 gün geçirdiklerini dile getirdi.

Alternatif Yaşam Merkezi olarak farklı konseptleri aynı çatı altında birleştiren Düşler Akademisi Tatil ve Eğitim Kampı’nda konaklayan 20 engelli vatandaşın, burada yüzme, dalma, ata binme, dans, resim, şiir okuma, şarkı söyleme gibi dersler aldığı kaydedildi. Dünya’nın farklı ülkelerindeki gönüllü insanlardan kurulu kampta, ‘mavi yolculuk’ gibi aktivitelerde de bulunan engellilerin, gördüğü muameleden dolayı mutlu oldukları, kampın hiç bitmesini istemedikleri ifade edildi.

Başkan İsmail Şentürk, kampın sonunda, kendilerine unutulmaz anlar yaşattığı dile getirilen Alternatif Kamp kurucusu Ercan Tutal’a, Ereğlili engelliler adına şükran plaketi takdim ettiğini belirtti.

Öte yandan, Düşler Akademisi’ni tanımlayan Şentürk, burasının; engellilik ve süreğen hastalıklar başta olmak üzere, gerekçesi ne olursa olsun toplumsal dışlanmayı yaşayan tüm birey ve guruplara alternatif, yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemlerle ücretsiz olarak eğitim, üretim ve ortak yaşam hizmetleri sunan bir köy akademisi olduğunu söyledi.

 
Gösterim : 1875
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21672120, Bugün: 1825 kez ziyaret edilmiştir.