Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2015 Perşembe 19:56
Siyah- Beyaz Fotoğraflarla Ereğli, büyük ilgi gördü
Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Şinasi Sönmez ve Barış Kaya “Siyah- Beyaz Fotoğraflarla Ereğli” isimli kitap için imza günü düzenledi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Şinasi Sönmez ve Barış Kaya “Siyah- Beyaz Fotoğraflarla Ereğli” isimli kitap için imza günü düzenledi. Düzenlenen imza gününde ayrıca Kdz. Ereğli’nin 1920 yılından buyana Ereğli tarihinin siyah beyaz fotoğraflarla anlatıldığı sergi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Abdi İpekçi Sergi salonunda kitapseverlerle buluşan” Siyah- Beyaz Fotoğraflarla Ereğli” isimli kitap Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Şinasi Sönmez ve Barış Kaya tarafından imzalandı. Kdz. Ereğli’nin 1920 yılından bu zamana kadar olan siyah beyaz fotoğrafların yer aldığı kitap ve sergi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Şinasi Sönmez şunları söyledi; “Biz bu çalışmayı Ereğli’de 1920 yılından bu zamana kadar olan Siyah-Beyaz fotoğraflarla yaptık, o fotoğrafları bilen kişilerle yaptık. Seyfettin Oran, Engin Öztabak ile birlikte yazıya döktük. Ne olduğunu ne anlama geldiğini ayrıca Rıdvan Çimenoğlu, Seyfettin Oran ile birlikte hazırladık. Bizlere Ereğli’nin kültürünü, yaşananları kısacası bildiklerini anlattılar. Biz de yazıya döktük ve kitabı meydana getirdik. 2 yıl süren bir çalışmamız oldu. Hem fotoğraflarımızı hazırladık hem de konuşmalarımızı hazırladık ve tekrar yazıya döktük, düzelttik bir araya getirdik, iki yılda tamamladık, İmza günümüzü sadece bugün(Perşembe) yaptık. Bu serginin içinde Fotoğraf sergisi’ de var, sergi 18-19-20 Haziran tarihlerinde Abdi ipekçi sergi salonunda sergilenecek” dedi.

Sergiye, Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği Başkanı Durmaz Demiroğlu ile Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Gürdal Özçakır ve bazı fotoğraf sanatçılarının da destek verdiği görüldü.

 
Gösterim : 7074
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21645942, Bugün: 1268 kez ziyaret edilmiştir.