Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2015 Salı 21:40
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ YAYINEVİNİN SON YAYINI “KOZLU’DA KÖMÜR MADENCİLİĞİ” OLDU
Geçtiğimiz günlerde son olarak Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu Bildiriler Kitabı’nı yayımlayan Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınevi, yeni bir yayını daha tamamladı.

Yayınevinin beşinci kitabı Zonguldak Kozlu’da Kömür Madenciliği: İşletmecilik ve Çalışma Hayatı (1848-1921) ismini taşıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin genç akademisyenlerinden Tamer Güven’in imzasını taşıyan kitap, 1848 – 1921 yılları arasında Zonguldak ile Kozlu ilçesinde kömür madenciliği alanında yaşanan gelişmelere ışık tutuyor. Çalışmanın editörlüğünü BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe ile İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Yıldırım üstlenmiş durumda. Eserin redaksiyonunda ise yine Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer görev aldı.

Yayınevinin beşinci kitabı olan Zonguldak Kozlu’da Kömür Madenciliği: İşletmecilik ve Çalışma Hayatı (1848-1921) isimli çalışma daha önce Zonguldak ile ilgili hazırlanan bilimsel yayınlar arasında yerini aldı. Özellikle Zonguldak’ın meseleleri üzerine çalışmalar yürüten BEÜ Yayınevi ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Zonguldak’ın sosyoekonomik ve kültürel değerlerinin araştırıldığı ve bu araştırmalardan elde edilen sonuçların araştırmacılar ve bilim camiası ile paylaşıldığı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrin 1829 yılından bu yana temel ekonomik gelir kaynağı olan taşkömürü madenciliği alanında yaptığımız çalışmalar da bu kapsamda devam ediyor. Kısa süre önce çalışmalarına başlayan Bülent Ecevit Üniversitesi yayınevi ürettiği değerlerle son derece önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Bilindiği üzere Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri ve Zonguldak İlinde Göçün Sosyo-Ekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler adlı çalışmaları kısa süre önce yayımlayan yayınevimizin son çalışması Zonguldak Kozlu’da Kömür Madenciliği: İşletmecilik ve Çalışma Hayatı (1848-1921) oldu. Bu çalışmalar ile, Zonguldak özelinde ciddi bir külliyat oluşturmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda, Zonguldak Kozlu’da Kömür Madenciliği: İşletmecilik ve Çalışma Hayatı (1848-1921) isimli çalışma yayına hazırlanan son çalışmamız oldu. Bu noktada, yeni araştırmaları alanının ilgilileri ile paylaşmaya devam edeceğimizi ifade etmek isterim. Başta yazar Tamer Güven olmak üzere editörler Prof. Dr. Hamza Çeştepe ve Dr. Kadir Yıldırım ile redaktör Dr. Hasan Özer’e ortaya koydukları bu değerli araştırma adına teşekkür ediyorum. Yayınevimizin oluşturduğu Zonguldak külliyatının bu alanda yapılacak yeni çalışmalara ışık tutmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 
Gösterim : 2115
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553468, Bugün: 3411 kez ziyaret edilmiştir.