Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2015 Cumartesi 01:19
CHP'li Vekil Adayları Armutçuk'ta Madenci İle Buluştu
CHP Zonguldak Milletvekili Adayları Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, TTK Armutçuk Müessesesi'nde çalışan madencileri ziyaret etti. Madenciler, adayları CHP'nin seçim sloganlarından biri olan “Milletçe Alkışlıyoruz” sloganları ve alkışlarla karşıladı.

CHP Zonguldak Milletvekili Adayları Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, beraberlerinde CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, CHP Eski İl başkanı Halil Furat, İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Arslan ve partililerle birlikte TTK Armutçuk Müessesesi'nde çalışan maden işçilerine ziyarette bulundu. Ziyarette CHP'lilere Genel Maden İş Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez ve sendika yöneticileri eşlik etti.

Turpçu ve Demirtaş, ziyarette gündüz vardiyasından çıkan işçilere “Geçmiş olsun”, 16-24 vardiyasındaki işçilere ise “Hayırlı işler” diledi. İşçiler adaylara yakın ilgi gösterdi ve TTK'ya işçi alınmasını istediler.

Turpçu, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, iktidarın üç dönemi tamamladığını söyledi.

İktidarın Zonguldak için yaptıklarının koskoca bir sıfır olduğunu belirten Turpçu şöyle konuştu:

“Başbakan 19 Mayıs'ta geldi bu memlekete. Biz beklemiyorduk ama bekleyenlere hiçbir şey söyleyemeden gitti. Sonra peşpeşe bakan yollamaya başladılar. Başbakanın söyleyemediğini bakanlar söyleyemez.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bizim önerilerimiz doğrultusunda 5 bin açıkla ilgili söz verdi. BizTTK'yı CHP iktidarında eski görkemli günlerine döndüreceğiz. Ben Çaycuma Dereli köyündenim. Benim babam da maden işçisiydi. Ünal Kardeşimin de babası da dedesi de maden işçisi. Kaderimiz aynı. Ben de maden işçisi parasıyla okudum, Ünal kardeşim de madenci parasıyla okudu.

Kimseye kanmayın, sizin CHP dışında dostunuz yok. İşçi sınıfının CHP ve Sol partiler dışında dostunuz yok. Sayımız 9 binlere düştü, bunu çok acı şekilde öğrendiniz. Genel Başkanınız bize sorunlarınızla ilgili not verdi. Yarın bunları mitingden önce genel başkanımıza vereceğiz. Biz sekiz dokuz gün sonra CHP'yi iktidar yapacaksınız. İçimizden birini inşallah bakan yapacaksınız. Tüm akrabalarınızdan CHP için oy istiyorum,”

CHP ikinci sıra adayı Ünal Demirtaş da konuşmasında kendisinin Madenci Yılmaz demirtaş'ın sarı bareti sayesinde okuduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Ben Ballıca köyündenim. Madenci Yılmaz Demirtaş'ın sarı bareti sayesinde okudum. Her şeyimde bir madencinin teri var. bir kardeşim de Hema'da çalışıyordu işsiz kaldı. Sizin sorunlarınızı en iyi biz biliyoruz. CHP 38 yıl boyunca Ereğli'ye ikinci sırayı vermedi. Hep üçüncü sıra olduk. Bu dönemde Genel başkanımız dedi ki, biz Ereğli'ye ikinci sırayı veriyoruz dedi. Değerlendirme yaparken, bir madenci çocuğu, bir köylü çocuğu, bir emekçi çocuğu dedi, beni kastetti. Siz iki diye tutturdunuz, alın size ikinci sıra dedi. Beni kastetti arkadaşlar. Ben sizden biriyim, ben sizim.

Ben de okuma fırsatı bulamasaydım sizinle birlikte madende çalışacaktım. Büyük bir gururla, büyük bir onurla. Sizin sorunlarınızı en iyi bilen Şerafettin abi ile biz varız. İlçe Başkanım Hayrettin Kartal her zaman yanınızda oldu, Hema işçisinin yanında oldu. Her zaman işçinin yanında oldu. Biz hep sizin yanınızda olduk, yanınızda olmaya da devam edeceğiz. Parlamentoya gittiğimizde sizin avukatınız olacağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TTK'ya beş bin madenci alınması sözü verdiğini hatırlatan Demirtaş şunları kaydetti:

“Genel başkanımız ilk seçildiğinde Karadon'da 30 arkadaşımızı yitirmişti. Kurultayda seçildi üçüncü gün buraya geldi. Bizzat biz eşlik ettik kendisine. Bir sürü programı vardı bıraktı bizimle acılarımızı paylaştı. Yedi sekiz defa geldi Zonguldak'a. Ereğli'ye bu dördüncü gelişi. Çünkü Ereğli'ye Zonguldak'a büyük önem veriyor.

İktidara geldiğimizde sorunlarınızı her yönüyle çözeceğiz. En büyük sorunumuz işsiz. Arkadaşlarımız işsiz, kardeşleriniz işsiz, çocuklarımız işsiz. Kömür burada, işçi burada, devlet burada, niye çıkaramıyoruz. Biz bunu yapacağız. Genel başkanımız Tüm Türkiye önünde beş bin işçi alınması için söz verdi. Bizde bu sözün arkasındayız.”

Armutçuk'ta yeni üretim kuyusu açılmasına ilişkin çalışmalarla ilgili görüşlerini de anlatan Demirtaş şöyle dedi:

“Burada yeni bir kuyu çalışması yapılıyor. Sürekli bilgi alıyoruz. Kuyu çalışmaları ciddi mesafe kaydetmiş. Ercan Candan bey döneminde başladı çalışmalar. Allah razı olsun diyoruz. Bu kuyu çalışması önemli. Üretimi arttırmamız için yeni kuyuların açılması gerekiyor: İş güvenliği açısından da önemli. Biz Şerafettin abimizle birlikte elimizden geleni yapacağız. Binbeşyüz kişi çalışabilir burada. Hiç kuşkunuz olmasın.

Öte yandan başka sorunlarınız var. Gruplu, daimi arkadaşlarımız var. Biz iktidara gelip enerji bakanlığını aldığımızda herkes daimi işçi olacak. Bir işyerinde iki uygulama olmaz. İktidara geldiğimizde gerekirse Enerji bakanlığının önünde yatacağız. Bu sorunları çözeceğiz.

Her yıl yaklaşık yüze yakın maden işçisini kaybediyoruz. İş güvenliği çok önemli. Geçen sene Türkiye'de bin 850 işçi hayatını kaybetti. Soma faciası ihmaller zinciriyle oldu. Bunu iktidara geldiğimizde düzelteceğiz.”

Demirtaş, madencileri Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingine davet ederken de şöyle dedi:

“Hemacı arkadaşlar burada değil ama Hema işçisine de sahip çıkacağız. İnşallah onların da sorunlarını çözeceğiz.Yarın 14,30'da mitingimiz var, Hepinizi mitinge bekliyoruz. Hiç merak etmeyin genel başkanımıza tüm sorunları aktaracağız. Ben köyde oturuyorum, her zaman madencilerimizi ziyarete geleceğiz”

Turpçu ve Demirtaş, TTK Armutçuk Müessessi'nde çalışan memurları da ziyaret ederek iyi çalışmalar diledi.

 
Gösterim : 8090
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21661338, Bugün: 1853 kez ziyaret edilmiştir.