Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2015 Perşembe 02:04
Zonguldak’ta AKP Oylarını Büyük Ölçüde Korurken, MHP Yükselişte, CHP İse Düşüşte!
7 Haziran seçimleri öncesi Zonguldak ve bölgemizde zayıf geçen seçim atmosferi az da olsa hareketlenme gösterirken Ülke genelinde ise siyasi partiler hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Zonguldak’ta AKP’nin oylarını kısmen koruduğu gözlenirken CHP’nin ise büyük bir düşüş sergilediği gözleniyor. Öte yandan bölgenin yükselişteki tek muhalefet partisi olarak ise MHP görülüyor. Ulusalda da durum farklılık göstermezken VATAN, SAADET gibi partilerin yüksek bir oy oranı ile bu yarışta var olacakları yapılan anketlerin şu andaki verilerinden ortaya çıkıyor.

7 Haziran seçimleri öncesi Zonguldak ve bölgemizde zayıf geçen seçim atmosferi az da olsa hareketlenme gösterirken Ülke genelinde ise siyasi partiler hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Zonguldak’ta AKP’nin oylarını kısmen koruduğu gözlenirken CHP’nin ise büyük bir düşüş sergilediği gözleniyor. Özellikle Halil POSBIYIK gibi oy deposu sayılacak birini vekil adayı olarak göstermemesi bu düşüşün en büyük sebebi olarak gözüküyor. Öte yandan bölgenin yükselişteki tek muhalefet partisi olarak ise Zeki ÇAKAN ve eski Zonguldak Valisi Yavuz ERKMEN gibi ağır toplarla çıkış yapan MHP olarak görülüyor.

Ülke genelinde ise yine MHP ile birlikte Vatan Partisi ve Büyük Birlik’in de desteği ile seçim startı veren Saadet Partisi yükselişte görünüyor.

Zonguldak bölgesinde yapılan anketler çerçevesinde bu seçimin kaybedeni CHP olacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz genel seçimlerde 2 Milletvekili çıkaran CHP için 7 Haziran genel seçimlerinde ikinci milletvekilinin sıkıntıya girdiği gözleniyor.

AK Parti’nin ise geçtiğimiz genel seçimlerde kazandığı 3 milletvekili riskli gözükse de halen 3 milletvekili çıkarmaya en yakın parti olarak yine AK parti görülüyor.

Öte yandan bölgede büyük bir oy patlaması yaşayacağı tahmin edilen MHP’nin 1 milletvekilliğine kesin gözü ile bakılıyor.

Aynı zamanda bölgede Saadet ve Vatan Partisi gibi partiler de milletvekili sıralamasında hatırı sayılır oy oranı ile şanslarını zorlayacakları gözleniyor.

Ülke genelinde ise AK Parti’de bir düşüş gözlense de bu seçimlerden birinci parti olarak çıkacağı kanısı yaygın olarak öngörülüyor. MHP’nin Zonguldak’ta olduğu gibi ülke genelinde de oylarını arttırdığı gözlemlenirken CHP’nin oy oranında ise düşüş olacağı iddia ediliyor.

CHP En Büyük Darbeyi HDP ve Vatan Partisi Vuruyor

Ülke genelinde iyi bir çıkış yakalayan yeni kurulan Vatan partisi genelde CHP ve ulusalcı kanattan oy devşirerek genel seçim yarışında oylarını yükselterek varoluş mücadelesi veriyor.

HDP ise özellikle CHP’nin kalesi sayılabilecek sahil şeridinde ve büyük şehirlerde özellikle öğrenci kesiminin de içerisinde olduğu büyük bir kesimden oy alacağa benziyor. Bu da 7 haziran genel seçimlerinde CHP’nin aleyhine bir durum çıkmasını güçlendiriyor.

Kısacası bu seçimin kazananından çok kaybedeninin ana muhalefet partisi CHP’nin olması konusu “bu seçimlerin en büyük sürprizi” olarak kamuoyu tarafından konuşuluyor.

 
Gösterim : 1438
YORUMLAR
tek tek saydım bir eksik / chp 2 akp 1,5-2, mhp 1
akp mi koruyomuş oylarını Allah Allah bizim niye haberimiz yok :) chp de mhp de bu seçimin kazananları olur chp de mhp de kemik oyları olan partilerdir ama akp öyle değil..akp şuan 2 ye düşmüş durumda..ama mhp chp yi geçip sürpriz yapabilir o ayrı mesele..chp halil posbıyıkla daha yüksek oy alırdı akp de ercan candanla bu ikisinin olmaması mhp ye yarar
0
0
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21668148, Bugün: 5065 kez ziyaret edilmiştir.