Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2015 Çarşamba 22:36
Öğrenciyi kurtarmak isterken boğulan Akbulut için tören düzenlendi
Ereğli'de denize düşen üniversiteli genci kurtarmak isterken hayatını kaybeden Nikah Memuru Şerafettin Akbulut için Ereğli Belediyesi'nde tören düzenlendi. Törende Şerafettin Akbulut'un eşi Ayten, oğlu Salih ve akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Ereğli'ye bağlı Cemaller Köyü Çavuşağzı mevkiinde dalyan olarak adlandırılan bölümden ayağı kayarak denize düşen Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEĞÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencisi Muttalip Demir' i kurtarmak için elbiseleri ile denize atlayan Şerafettin Akbulut, öğrenci ile birlikte boğularak hayatını kaybetmişti.

Üzücü olayda yaşamını yitiren Akbulut için, Nikah Memuru olarak çalıştığı Ereğli Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak milletvekili adayı Ünal Demirtaş, siyasi parti başkan ve idarecileri, belediye çalışanları ile Akbulut'un ailesi katıldı.

Şerafettin Akbulut'un eşi Ayten, oğlu Salih ve akrabaları belediye önüne getirilen tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şerafettin Akbulut'un eşi Ayten Akbulut tabuta sarılarak "Canım kalk artık. Kalk. Kalksana. Sen gittin ben tek kaldım. Kalk artık canım kalk." diye ağladı. Şerafettin Akbulut'un yakınları ise akrabaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Törende konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Şerafettin Akbulut'a rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Başkan Uysal konuşmasında, "Çok değerli arkadaşımız nikah memuruydu. Bir sürü kardeşimizin çocuklarımızın hayatlarını birleştirdi. Fakat kendisi de bir hayat kurtarmak için orada hayatını kaybetti. Üzüntülü bir durum." dedi.

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı, dua ve helallik öncesinde yaptığı konuşmasında suda boğulanların şehit oldukları, şehit mertebesinde sayılacakları hükmü olduğunu hatırlatarak, "Şerafettin Akbulut kardeşimiz can kurtarmak için atladığı suda hayatını kaybetmiştir. Cenab-ı Allah inşallah kendisini şüheda mertebesinde eylesin." diye konuştu.

Yapılan dua ve alınan helalliğin ardından Şerafettin Akbulut'un cenazesi öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilmek üzere cenaze aracına alınarak ilçeye bağlı Sücüllü Köyü'ne götürüldü.

CENAZE ŞANLIURFA'YA GÖNDERİLDİ

Diğer yandan üzücü olayda hayatını kaybeden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEĞÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü 3. sınıf öğrencisi Muttalip Demir'in cenazesi ise memleketi Şanlıurfa'ya gönderildi.

 
Gösterim : 1322
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21649755, Bugün: 5081 kez ziyaret edilmiştir.