Kayıt Tarihi: 20 Mayıs 2015 Çarşamba 13:23
DAVUTOĞLU'DAN EREĞLİ'YE KAMPÜS MÜJDESİ
Davutoğlu, “Bülent Ecevit Üniversitesine kampüs yapılması konusunda Ereğli'deki milli emlak arazisi de dahil olmak üzere bütün sorunları çözeceğiz inşallah.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bülent Ecevit Üniversitesine kampüs yapılması konusunda Ereğli'deki milli emlak arazisi de dahil olmak üzere bütün sorunları çözeceğiz inşallah.”

Davutoğlu partisinin Zonguldak’taki Madenci Anıtı önünde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

19 Mayıs’ta İstiklal Meşalesi’nin yandığını hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

BAŞÖRTÜLÜ-BAŞI AÇIK AYRIMI…

“19 Mayıs işgale karşı Milli irade günümüzdür. Gençliğimizin günüdür. Bugün onurlu bir ülkenin vatandaşlarıysak İstiklal Meşalesi’ne borçluyuz. O meşaleyi yakanlara rahmet diliyoruz, peşinden yürümeye kararlıyız. 2002’de ülke öylesine zor duruma düşmüştü ki, en iyi işçi kardeşlerimiz esnafımız bilir. Bir araya geldiğim gençlere, Geçmişte 70 sente muhtaç olduğumuz günlerden bahsettim, ‘13 yıl içinde yaşadıklarımızda edindiğimiz kazanımları gördünüz’ dedim. 12 yıl önce gençlerimiz geleceğe ümitsiz şekilde bakıyordu. Her yerde işten çıkarmalar vardı. 12 yıl içinde gençlere sahip çıktık, istikbali için gece gündüz çalıştık. Üniversite gençlerinin 45 lira olan bursları bugün 330 lira, yüksek lisans bursu 660 lira, doktora bursu 990 lira oldu. Biz gençlerle her bir araya geldiğimizde geleceği paylaşırız geçmiş günlerin acısından Türkiye’yi alıp çıkarırız. Şimdi aranızda başörtülü-başı açık ayrımı var mı? kardeşçe aynı okullara gidiyorsunuz.

İşte bizim özlediğimiz Türkiye’de gerginlik istemiyoruz, şiddet nefret istemiyoruz.İktidara geldiğimizde 76 üniversite vardı, bugün 193 üniversite var. Bülent Ecevit Üniversitesi’ne 6 fakülte, yanında çok sayıda meslek yüksek okulu enstitü araştırma merkezi açtık. Biz Zonguldak alın terinin şehri bilimin ilmin kültürün de merkezi olsun istiyoruz.”

EREĞLİ'YE KAMPÜS MÜJDESİ

Ereğli Eski devlet hastanesinin kampüs yapılması önerisini de değerlendiren Davutoğlu, Zonguldak'ın özellikle madenden kaynaklanan mülkiyet sorunlarının tümünü çözdük, çözmeye de devam edeceğiz. Bülent Ecevit Üniversitesine kampüs yapılması konusunda Ereğli'deki milli emlak arazisi de dahil olmak üzere bütün sorunları çözeceğiz inşallah. Batı Karadeniz Gelişim Projesini başlatıyoruz. Bununla dere ıslah çalışmaları, 250 milyon fidan dikimi ve birçok barajla Batı Karadeniz'i yeni bir gelişim proje havzası olarak ilan ediyoruz.

“MAAŞLAR ÖDENEMİYORDU”

Konuşmasını, geçmiş hükümetleri eleştirerek sürdüren Davutoğlu, şöyle dedi:

“Türkiye 12 yıl önce, Kemal Derviş‘in çağırıldığı üçlü koalisyon döneminde Çalışma Bakanlığı’na, ‘Bu ay maaşları ödeyemeyebiliriz başınızın çaresine bakın’ şeklinde yazılar gidiyordu. Bu yazılar hala Devlet arşivinde utanç abidesi olarak duruyor. Şimdi Derviş, Kılıçdaroğlu’nu akıl hocası!.. Siz emekçiler maaşlarını alıp alamayacağını bilmediğiniz eski Türkiye’ye dönmek istermisiniz? Türkiye’ni kendi ayakları üzerinde yükselen bir dev olmasını kim sağladı?

Bugün kendi helikopterini yapan bir Türkiye’yi kim kurdu? Onlar konuşur AK Parti yapar…

“İŞÇİ HAKLARINI KORUDUK”

Emekçi haklarında hiç kimsenin cesaret edemediği sosyal güvenlik reformunu yaptık. Sendikalar yasasını çıkardık, sağlık sigortasını çıkardık. Şunu bilin ki aziz işçilerimiz biz gelip de, siz huzurlu uyuyorsanız biz huzurlu uyuruz, biz sizinle birlikte işçiyiz.

Birçok ülkede işçiler işlerini kaybediyor ama Türkiye’de 6 milyon istihdam çıkardık. Özellikle Zonguldak’taki kardeşlerime sesleniyorum, eski Türkiye’de bir gecede faizler yüzde 7200 çıkıp, işçiler kapılara konduğunda bunlar iktidarı terk edip gittiler. Türkiye’de tekrar işçilerin hakkını aldığı onurlu ülkeye AK Parti hükümeti taşıdı.

“BÖYLE PLANIMIZ YOK”

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) kaPatılacağına ilişkin söylemlerin gerçeği yansıtmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

“TTK özelleşecek diyenler varsa başbakan olarak söylüyorum; böyle bir planımız yok ve olmayacak. Bir tek kardeşimizin dahi iş sağlığı ve güvenliği sıkıntısı yaşamasını istemiyoruz. Madencilerimizle ilgili büyük imkanlar sağlayan yasayı çıkardık.Biz meseleyi gördük mü üzerine kapatmayız üzerine üzerine yürür ve çözeriz.

“SİZE BİR MÜJDEYLE GELDİM!”

Baktım ki, bu getirdiğimiz kurallar ve sistem bazı işverenlerimize zorluklar getiriyor ve bu sebeple bazı iş yerleri kapandı, 4 bine yakın madencimiz işini kaybetmeyle karşı karşıya kaldı. Şimdi, rodövansların ve işverenlerin fiyat farkıyla ilgili düzenlemeyi yapıyoruz ve işçilerimizin işsiz kalmaları kalmıyor. Bu düzenlemeyle birlikte inşallah bütün işçilerimiz işlerine geri dönecekler. İşverenimizin de zorluklarını aştık işçimizin hukukunu koruduk. İşti bizin iş ve emekçi anlayışımız budur.

Zonguldak deyince bizim için karaelmas şehri aklımıza gelir. İnşallah seçimden sonra burada daha verimli üretim için ne gerekiyorsa yapacağız. Madencilerimizi en çağdaş şartlarda çalıştıracağız en iyi iş imkanlarını sağlayacağız.AK Parti iktidarı döneminde binlerce Zonguldaklı emekçi olarak işe alındı bundan sonra da alınacak inşallah Zonguldak’ta işsizlik diye bir sorun söz konusu olmayacak. Akıl hocası Kemal Derviş olanın işçiden dostu olur mu?

3. BÜYÜK LİMAN FİLYOS'A

Zonguldak’ın 3. Büyük limanını Filyos’a kuruyoruz. Filyos ile ilgili ne kadar aksaklık varsa hukuki bakımdan aşacağız. İktidara geldiğimizde Zonguldak’ta 22 kilometre bölünmüş yol vardı, 178 kilometre oldu. Batık Karadeniz Gelişim Projesi kuruyoruz. Orman Şehircilik ve Su Bakanı ile konuştum, bu projeyle Batı Karadeniz’i yeni bir gelişim havzası olarak ilan ediyoruz. Yeni Türkiye yolunda milletle birlikte yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. İnşallah seçim sonrası yeni anayasayla başkanlık sistemi de dahil bütün idareyi tekrar ele alıp yeni Türkiye’yi kuracağız inşallah

Karaelmas şehri Zonguldak şahit oldu; bir olmaya iri olmaya diri olmaya insan onurunu milli iradey, Milli birliği korumaya, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye’yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya; Allah, tarih ve millet önünde söz veririz.”

Partini milletvekili adayları, milletvekilleri, belediye başkanlarının çağırıldığı kürsüden eşi ile birlikte karanfiller atan Davutoğlu’nu kalabalık sevgi gösterisinde bulundu.

 
Gösterim : 1387
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643927, Bugün: 3912 kez ziyaret edilmiştir.