Kayıt Tarihi: 18 Mayıs 2015 Pazartesi 22:04
8 HAZİRANDA ZONGULDAK'TA CHP'Yİ SÜRPRİZ BEKLİYOR OLABİLİR! CHP İÇİN BIRAKIN BU GİDİŞLE 3 VEKİL ÇIKARMAYI, 3'ÜN BİRİ BİLE ZORDA GÖZÜKÜYOR!
7 haziran seçimlerine 3 haftalık bir zaman dilimi kalırken siyasi partiler ellerindeki son kozlarını da oynamaya başladılar. Kamuoyunda farklı algılar yaratmak adına her türlü argümanı kullanmaya başlayan partiler sağduyulu halk iradesini ve kararsızları hesaba katmadan kendilerini Zonguldak'ta birinci parti ilan ediyorlar.

Tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak'ta da hangi siyasi partinin kaç milletvekili çıkartacağı tartışıla dursun seçime giren her parti kendisini birinci parti olarak görmekten ve kamuoyunu bunu lanse etmekten çekinmiyor.

İşte bunlardan biri de CHP. Zonguldak'ta birinci parti olacaklarını vurgulayan CHP, 3 tane vekil çıkaracaklarını iddia ederek bunu da kamuoyunda algı yaratmak adına her türlü argümanı kullanarak yapıyorlar.

Bağımsız bir anket firmasının bölge genelinde yaptığı anket bilgilerine ulaşan Gazete Ereğli Zonguldak genelin de durumun hiç de öyle olmadığı görüyor.

CHP Tarihi Fırsatı Halil POSBIYIK İle Kaçırdı!

CHP'nin ve onu destekleyen yayın organlarının yayınladıkları ve kamuoyunda CHP'nin 3 vekil çıkartacağı algısının yaratılmaya çalışılması aslında kendi durumlarının vehametinin farkında olduklarının bir göstergesi olarak algılanıyor.

Halil POSBIYIK'ı 2. sıra adayı göstermemesinden sonra özellikle POSBIYIK taraftarları tarafından büyük oy kaybına uğrayan, köylerde esen rüzgarı MHP'ye kaptıran CHP'nin işi çok zor olarak görülüyor.

Kamuoyunda CHP 3 Vekil Çıkaracak Algısı

Bazı yayın organları tarafından "CHP 3 Vekil Çıkaracak" başlıklı haberlerle bir türlü yakalayamadığı rüzgarı son anda kamuoyunda CHP'nin 3 Vekil çıkaracakmış algısı ile yakalamayı hedefleyen CHP'nin Zonguldak'ta durumu içler acısı görünüyor. Birinci Sıra adayı TURPÇU ve ikinci sıra adayı DEMİRTAŞ'ın yetersiz performansları sokaktaki vatandaşta olumsuz algı yaratmaya başlamış bile. Bağımsız bir anket firmasının bölge genelinde yaptığı anket bilgilerine göre Zonguldak'ta 3 Parti oylarını yükseltirken sadece bir parti mevcut oylarını koruma eğilimi gösteriyor.

Zonguldak'ta 3 parti Oy Oranını Yükseltiyor

Kesin olmayan anket sonuçlarına göre Zonguldak bölgesinde MHP oylarını bir hayli yükseltirken, HDP ve Saadet'de oyları yükselen partiler arasında. CHP'nin ise oylarında bir düşüş görülürken AKP'nin oy oranının makul düşüş seviyesinde de olsa koruduğu gözleniyor.

Basın organlarında çıkan haberlere doğrultusunda, bu gidişle CHP'nin Zonguldak'ta bırakın 3 Vekil çıkarmayı başarmayı, 3'ün birini bile çıkarması zor gibi görünüyor.

 
Gösterim : 2806
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551548, Bugün: 1491 kez ziyaret edilmiştir.