Kayıt Tarihi: 9 Mayıs 2015 Cumartesi 12:53
ENGELLİLER ŞÖLENİ, TÜRKİYE VE EREĞLİ’DE BİR İLK "FİLİSTİN VOLEYBOL TAKIMI EREĞLİ’DE"
Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından ilçede ilk kez düzenlenen “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” etkinlikleri bugün saat 15.00’de ilçe Emniyet Müdürlüğü önünden kortej yürüyüşü ile başlıyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal bu sabah saat 10.00’de etkinliğe katılacak olan Filistin Engelli Milli Voleybol takımı, Balıkesir Valiliği Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Engelli Mehteran Takımı, Türkiye Omurilik Felçleri Derneği yöneticileri, gösteri ekipleri ve diğer misafirlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kdz. Ereğli Büyük Anadolu Otel’de yapılan kahvaltıda Belediye başkanı Hüseyin Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, Nazım Erdoğan, Esra Alpago ve Alptekin Dursun, Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Kalay, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Namık Şahin, Özel Kalem Müdürü Esra Aydın ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara hazır bulundu.

KAHVALTI DUYGULU GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kdz. Ereğli Büyük Anadolu Otel’deki sabah kahvaltısı duygulu görüntülere sahne oldu. Başkan Uysal’ın, Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı yönetici ve sporcuları ile masalarına giderek özel tercüman eşliğinde yaptığı kısa sohbetler Türk halkının Filistin halkıyla arasındaki gönül bağlarının ne derecede güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

BU ETKİNLİK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Uysal kahvaltı öncesi gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Engelliler Haftası’nın bu kadar geniş katılımlı olarak Kdz. Ereğli tarihinde ilk defa düzenlediklerine dikkat çeken Uysal, “Sosyal devlet olmamızın en önemli kriterlerinden biri engelli vatandaşlarımıza yaklaşımımız ve onlara verdiğimiz değerdir. Bence festivallerimiz işte böyle olmalı. İlk kez ilçemizde böylesi bir organizasyon düzenliyoruz. Bu organizasyon bizim için çok önemlidir” dedi.

ERDOĞAN: EREĞLİ’DE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ

Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da kısa bir konuşma yaparak etkinliğe katılan gruplara teşekkür etti. Erdoğan, “Bizleri kırmayarak uzun yollardan gelip etkinliğimize renk katan Filistin, Balıkesir ve İstanbul’dan gelen konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

EREĞLİ’DE KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ HİSSETTİK

Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı Kafile Başkanı Muhammet Ziyad; Kdz. Ereğli’de kendilerini adeta evlerinde gibi hissettiklerini belirtti.

Başkan Ziyad, İsrail Devleti’nin Filistin’e uyguladığı zulme vurgu yaptığı konuşmasında “Size Filistin’den Allah’ın selamını getirdim. Aslında Gazze’den çok sayıda sporcu kardeşlerimiz katılacaktı. Ancak, İsrail Devleti onların gümrükten çıkışlarına izin vermedi. “ dedi.

ZİYAD: EREĞLİ’DE ÇOK MÜKEMMEL KARŞILANDIK

Ziyad, Türk halkının Filistin halkının yanında olduğunu bildiklerini belirterek, “Bizi burada çok mükemmel bir şekilde karşıladınız. Biz de sizleri Filistin’e davet ediyoruz. Sizleri Filistin’de en güzel şekilde ağırlamaktan mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN UYSAL: BURADA EVİNİZDE GİBİSİNİZ

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında, “Sizleri aramızda görmekten, sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak biz bunun onurunu yaşıyoruz. Uzaktan gelen Filistinli kardeşlerimize ‘hoş geldiniz’ derken onların acılarının da bir an önce bitmesini, tüm Arap Alemi’nde, tüm dünyada acıların, felaketlerin son bulmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

Kendilerine bu kadar uzun yolculuktan geldikleri için, zahmetli yolculuklara katlandıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum. İllerimizden gelen, Balıkesir ilimizden gelen kardeşlerime de ‘hoş geldiniz’ diyorum. İnşallah burada çok güzel günler geçirirsiniz. İnşallah çok güzel hatıralarla ilçemizden ayrılırsın. Bizler, sizlerin yanındayız. Burada yalnız değilsiniz. Burada evinizde gibisiniz” dedi.

Öte yandan; Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Uğur Irmak ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına Müzik Topluluğu Üyesi Selim Altınok da birer konuşma yaparak böyle güzel bir etkinliğe imza attığı için Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür ettiler.

Kahvaltı sonrası Belediye Başkanı Uysal gruplarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

 
Gösterim : 14614
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548670, Bugün: 2775 kez ziyaret edilmiştir.