Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2015 Çarşamba 22:18
Çocuklar kendi günlerinde makamları devraldı
Tüm yurtta olduğu gibi Ereğli'de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili makam devir teslimi yapıldı. Makamlara oturan çocukların talimatları, okullarındaki eksiklere yönelik oldu.

Kaymakamlık makamında düzenlenen 23 Nisan temsili makam devir töreninde, görevi Kaymakam İbrahim Çay’dan teslim alan Kurtlar Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kader Yavuz, ilçenin yeni kaymakamı oldu. Kaymakam Çay, kendisine sunulan çiçeği kabul ettikten sonra koltuğunu ‘bayan kaymakama’ temsili devretti. Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kader Yavuz’un (13) kaymakamlık işlerine bakacağını belirterek, “Türkiye’de, bayan kaymakamlar da çok başarlı çalışmalar yapıyor. Seni, şimdiden kutluyorum kızım. Ben buradan ayrılıyorum. Artık yönetim, kaymakam hanımdadır. Bu vesileyle hem okul müdürümüzü hem öğretmenlerini kızımızın babasını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Kaymakam makamına oturan Kader Yavuz ise Türkiye’deki kadın-erkek kaymakamlara yönelik yaptığı araştırmasını gazetecilere anlattı, okuduğu okuldaki eksiklerin giderilmesi yönünde ise İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öner Akyürek’e talimat verdi. Kaymakam Yavuz, “Yaptığım araştırmalara göre ülkemizde 957 tane erkek kaymakam bulunurken sadece 16 tane bayan kaymakam bulunmakta. Bir köy çocuğu ve bir bayan olarak, bu koltuğa oturmanın gururu içindeyim. Bana bu şansı veren yöneticilere ve öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilirim. Köy okulu olan okulumuz, teknolojik donanım açısından eksiklikleri var. Bir bilgisayar başına birkaç öğrenci oturuyor. Bu yüzden Öner Bey’den bilgisayar talep ediyorum. Bunun geri bildirimi lütfen bana yapın." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Akyürek ise notunu aldığını ve en kısa sürede konuyla ilgilenerek geri dönüş yapacağını söyledi.

İkinci makam devir teslim töreni ise Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı. Sinitli İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Eren Berber, Milli Eğitim Müdür Vekili Öner Akyürek'ten aldığı makam koltuğuna oturarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın önemini anlatan konuşma yaptı.

Üçüncü devir teslim töreni Ereğli Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Nurdan ve Ahmet Oğuz Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi, aynı zamanda Çocuk Meclisi Başkanı Tuana Alara Yalıkılıç, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'dan devir aldığı makama oturduktan sonra çocukların oynayabileceği ve zaman geçirebileceği alanların artırılması konusundaki talimatlarını fen işleri müdürüne aktardı.

Devir teslim törenlerinin ardından Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Öner Akyürek ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine hediye takdim etti.

 
Gösterim : 1765
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643069, Bugün: 3054 kez ziyaret edilmiştir.