Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2015 Cuma 20:10
Ayağı kesilen kadın taburcu edildi, evine taksi ile gitti
Ereğli'de şeker hastalığı dolayısıyla sağ ayağında kangren oluşan Fatma Kaplan (90) özel hastanede yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Hastaneden taburcu edilen Fatma Kaplan, sağlığına kavuşunca ambulans yerine taksi ile evine götürüldü. Fatma Kaplan'ın oğlu Kadir Kaplan, devlet hastanesinde yaşadıklarından sonra yaptığı şikayet üzerine müfettişlerin kendisi ile görüştüğünü söyledi.

Uzun süre Almanya'da çalıştıktan sonra annesi Fatma Kaplan ile birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yapan Kadir Kaplan (56), annesinin şeker hastalığı nedeniyle ayağında oluşan kangren dolayısıyla Ereği Devlet Hastanesi'ne götürmüş, iddiasına göre, 16 saat beklediği hastanede tedavi uygulanmayınca ambulans istemiş, ambulansın verilmemesi üzerine taksi ile eve dönmüştü. Özel hastane ile görüşen Kadir Kaplan, annesini ertesi gün özel hastaneye götürmüş ve yapılan tetkiklerin ardından hasta aynı gün ameliyata alınarak kangren olan ayak bileği ameliyatla alınmıştı. Yaklaşık 1 hafta hastanede yatan Fatma Kaplan, bugün öğle saatlerinde taburcu edildi. Kadir Kaplan, annesinin durumunun düzelmesi ve sağlığına kavuşmasının ardından hastaneye çağırdığı taksi ile eve götürdü.

Annesini taksiye bindirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kadir Kaplan, "Burada başarılı bir ameliyat oldu. Eve götürüyoruz. Sağlığı, hastaneye geldiğinden daha iyi. Bilinci yerinde. Herhangi bir komplikasyon olmadı. Çok memnunuz. Yaptığım şikayetten sonra valilik soruşturma açmış. Sorgulama yaptılar. Olan biteni anlattım. Artık bundan sonrasını devlet bilir. Benim diyecek bir şeyim kalmadı. Artık benden çıktı olay." dedi.

Kadir Kaplan, annesinin yürüyemeyecek durumda olduğunu, ilk etapta ambulans talep ettiklerini ancak sağlık durumunun iyi olması, bilincinin açık olması ve ayağında herhangi bir komplikasyon olmamasından dolayı taksi ile eve götürmeyi uygun gördüklerini söyledi.

Ameliyattan sonra sağlığına kavuşan Fatma Kaplan, ağrılarının olduğunu ancak iyi olduğunu söyledi. 'Geçmiş olsun' dileklerini sunan gazetecilere ise 'Sağ olun' diyerek teşekkür etti. Kadir Kaplan, daha sonra annesi ile birlikte taksiye binerek hastaneden ayrıldı.

 
Gösterim : 1499
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553105, Bugün: 3048 kez ziyaret edilmiştir.