Kayıt Tarihi: 27 Mart 2015 Cuma 20:38
Grip olanları kahvehaneye sokmuyor
Zonguldak'ta ölüme neden olan grip salgınına karşı bir kahvehane sahibi ilginç bir yönteme başvurdu. Nevzat Topçuoğlu (65) isimli esnaf, işlettiği kahvehanenin girişine, 'Grip olan kahvehaneye gelmesin' yazısı asarak, hastalığın müşterilerine bulaşmaması için tedbir aldı. Kahvehanenin kapısında müşterilere 'grip misin' diye soran Topçuoğlu, grip olanları kahvehaneye sokmuyor.

Bir haftadır grip uygulaması yaptığını anlatan Topçuoğlu, "Burası mahalle kahvehanesi. İki gün kahvehaneye gelmeyen, birbirini arıyor. Ama geldiği zaman da kucaklaşıyor. Grip salgını da kucaklaşmayla yayılıyor. Bir arkadaşımız geldi, 3 gün yatmış. Diğeri geldi 5 gün yattı. Artık beni de maddi ve manevi her türlü etkilemeye başladı. Grip olanları içeriye almıyorum. Onun için gelen arkadaşlar da anlayış gösteriyorlar. Kapıda soruyorum, gripse içeriye almıyorum. Birkaç kişi geldi içeriye almadım, ısrar edince dışarıda çay içmelerine izin verdim. İnsanlar ilk başta şaşırıyor. Ama olumlu yaklaşıyorlar. İyi ki yapmışız. Grip olanlar, bu konuda kararlı olduğumu bildikleri için gelmiyorlar. Kapıda herkese soruyorum." dedi.

Uygulamadan, mahalle kahvehane müdavimleri de memnun. Mustafa Aslantürk isimli vatandaş, "Uygulama gayet yerinde. Herkeste bir salgın var. Hastalığın ilerlememesi için bu uygulamayı doğru buluyorum." şeklinde konuştu.

 
Gösterim : 1491
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553422, Bugün: 3365 kez ziyaret edilmiştir.