Kayıt Tarihi: 19 Mart 2015 Perşembe 15:57
Kilimli ve Ereğli gemileri ile Gür denizaltısı ziyarete açıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Gemi Filosu'nda (TCG) görevli Ereğli ve Kilimli karakol gemileri ile Gür denizaltısı Ereğli'de halkın ziyaretine açıldı.

Nizamiye giriş kapısında kalkan servis araçları ile denizaltı ve gemilere gelen öğrenciler ve vatandaşlar, görevli komutanlar eşliğinde gemileri ve denizaltıyı gezdi. Gezi sırasında merak ettikleri soruları yönelten öğrencilerden bir tanesinin 'Gemiyi hiç hareket ettirdiniz mi?' sorusu ise geziye gelen diğer öğrencilerin ve gemi komutanlarının gülüşmesine neden oldu.

Gezi sırasında öğrencilere hitaben konuşan Deniz Kıdemli Üsteğmen Halit Mehmet Ergül, Çanakkale Zaferi sırasında atalarının bin bir zahmetle ülkeyi kurtardığını ve şimdi ise o günlerde çekilen zorluklardan hareketle Türkiye'nin kendi gemilerini kendilerinin yapar hale geldiğini söyledi. Ergül, şöyle konuştu: "Sizler de gençler ve öğrenciler olarak nereden geldiğimizi ve ne yapmamız gerektiğini çok iyi bilmelisiniz. Şu an ki göreviniz derslerinize çalışarak başarılı olmak. Daha sonrasında da vatana ve millete hayırlı insan olmak. Bu konuda geçmişteki derslerden faydalanarak başarılı olmanızı diliyorum."

Denizaltı ve gemileri gezen öğrenciler, ilk kez gemi ve denizaltı gezdiklerini söyledi. Bazı fen lisesi öğrencileri ise gemilerin silahları dışında Türk yapımı olmasının, yazılımın dahi Türkiye de yazılmasının gelecekle ilgili düşüncelerini değiştirdiğini ifade etti. Gemiyi gezen bir vatandaş da geminin Türk yapımı olmasının gurur verici olduğunu kaydetti.

Karadeniz Ereğli Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevli personeli, gemilerin silah ve diğer donanımları ile ilgili bilgi verirken, en çok ilgiyi ise TCG Gür isimli denizaltı gördü.

 
Gösterim : 2121
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21549689, Bugün: 3794 kez ziyaret edilmiştir.