Kayıt Tarihi: 4 Mart 2015 Çarşamba 15:26
Suç örgütü üyelerine mahkemeden ceza yağdı
Ereğli'de Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertilen suç örgütüne Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinden ceza yağdı. 14 sanıktan ikisi müebbet hapis cezası, diğer sanıklar 1 ile 12 yıl arasında ceza aldı.

Ereğli Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda suç örgütü kurmak, adam öldürmek ve öldürmeye azmettirmek, adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs, tehdit, yağma, şantaj gibi suçlamalardan gözaltına alınan 14 kişinin Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanmaları sonuçlandı.

Suç örgütü üyelerinin 2004 yılında Mustafa Çetin'i, 2012 yılında Metin Koç'u öldürmek, dönemin Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Belediye Meclis Üyesi Halil Bozkuş'u tehdit, Halil Posbıyık'ın oğlu Tuğberk Posbıyık'ı öldürmeye teşebbüs etmek, iş adamı Y.B.'yi öldürmeye azmettirme, öldürmeye teşebbüs, Metin Koç'un öldürülmesi, Ş.K. isimli iş adamını tehdit ve yağmalama başta olmak üzere birçok olaydan yargılandı. 14 zanlı mahkemede son sözlerinde beraatlarını ve tahliyelerini istedi.

Mahkeme tarafından, sanıklardan E.M. ve C. K. müebbet hapse mahkum edildi. Sanıklardan Y. A.K, K. A., E. H., T.H., R.S., H. G., A. H., S. A., A. Ö., D. H., İ. G., ve M.a H., 1 ile 12 yıl arasında değişen cezalara çarptırıldı.

YAKALANMA ANLARI GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Ereğli'de 10 Mayıs 2012 Perşembe günü uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Metin Koç'u öldürdükleri iddiası ile aranan ve yurt dışına kaçmak için hazırlık yaptıkları belirlenen E.M, E.H, Y.E. Antalya'da, K.A. ise Alaplı ilçesinde polis tarafından yakalanmıştı. Antalya'dan yurt dışına kaçmak isteyen örgüt üyelerinin polisler tarafından kıskıvrak yakalanma anı kameralar tarafından saniye saniye kaydedilmişti. Yakalanma anlarının saniye saniye görüntülendiği olayda, E.M. ve adamlarının market önünde bekledikleri sırada polislerin aniden baskın yapması, baskın esnasında E.M.'nin kaçmaya bile fırsat bulamadığı, diğer adamların ise kaçmaya çalışırken polisler tarafından yakalanarak ekip aracına götürüldüğü görülüyor.

İDDİANEMEDE İLGİNÇ DETAY; 9 YILDA 5 SUÇ ÖRGÜTÜNE İŞLEM

Suç örgütüne yönelik Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ilginç bir detay ortaya çıktı. İddianamede, son 9 yılda 5 suç örgütü hakkında işlem yapıldığı ve bu olayların ekonomik seyrin yüksek düzeyde olmasının tefecilik, çek-senet tahsilatçılığı gibi suçların yanında örgütlü suçların da işlenmesine neden olduğu belirtildi.

E.M. liderliğindeki suç örgütünden önce 2004'te E.K., 2006'da H.L., yine 2006'da Y.D. ve 2009'da A.L. hakkında, 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmaktan adli işlem yapıldığı hatırlatılan iddianamede şu ifadelere yer verildi: "İlçenin ekonomik gücü, demografik yapısı ve İstanbul'a yakınlığı suç oranının yüksek olmasına, işlenen suçun şiddetinin ağır ve sonucunun vahim olmasına neden olmaktadır. İlçenin örgütlü suç geçmişi incelendiğinde her 3 yılda bir kendiliğinden bölge adliye mahkemelerinin görev alanına giren suç örgütünün oluştuğu görülmektedir. Piyasada dolaşan canlı paranın fazlalığı ve yaşanan yoğun göç, suç örgütü oluşumunu ilçenin kaderi haline getirmiştir."

İlçede 1960'ta 8 bin 812 olan nüfus, 1965'te Türkiye'nin tek yassı çelik üreten fabrikası Erdemir'in (Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası) kurulmasıyla 52 yılda 100 bin arttı. Sac tüccarlarının da yoğun olduğu ilçenin nüfus ve ekonomik gücündeki yükselişin suç örgütü sayısını artırdığına dikkat çekildi.

 
Gösterim : 1683
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21548772, Bugün: 2877 kez ziyaret edilmiştir.