Kayıt Tarihi: 2 Mart 2015 Pazartesi 17:23
POSBIYIK ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI; "İKİNCİ SIRA EREĞLİ'NİN HAKKI"
CHP’den Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığı için kontenjan adayı olarak başvurusunu gerçekleştiren önceki dönem Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2. Sıraya talip olduğunu söyledi.

CHP’den Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığı için kontenjan adayı olarak başvurusunu gerçekleştiren önceki dönem Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2. Sıraya talip olduğunu söyledi.

Posbıyık, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği aday tanıtımı toplantısını yoğun katılım sebebiyle parti hizmet binası önünde gerçekleştirdi.

Burada coşkulu kabalığa hitap eden Posbıyık, hitap etmeyi özlediğini belirterek, Ereğli ve Alaplı birlikteliğine vurgu yaptı.

Ereğli'nin hakkının Milletvekili soıralamsında en az 2. sıra olduğunu iddia eden Posbıyık'ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

Posbıyık'ın, "Allah adaylık nasip ederse işte o zaman, gümbür gümbür meydanalara çıkacağız. Bireyler önemli değil. Yılların politikacısı olarak, illa Halil Posbıyık aday olsun diye ısrar etmiyorum. CHP’de ezilen, adaletsiz kılınan Karadeniz Ereğli adayının mutlaka 2’inci sıraya gelsin diyoruz. İsim kimse, oy potansiyeli kimin yüksekse o gelsin. ‘Aday adayı iken çok fazla konuşulmaz’ der büyüklerimiz. Ancak Ereğli ve Alaplı’nın uğradığı haksızlığı özellikle dile getirmek istiyorum. Adaletin burada olması lazım. Matematik ve pisikolojik durum ortada. Alaplı ve Ereğli halkı, kendini dışlanmış gibi hissediyor. Lütfen bu yanlışı yapmayalım. En büyük dileğimiz, Zonguldak’ta birinci parti CHP olsun." ifadelerini kullandığı konuşmasının özeti şu şekilde..

"Yıl 1977.

Karabük-Bartın-Zonguldak tek vilayet, vilayetin adı da Zonguldak.

Kemal Anadol Kdz.Ereğli’den Milletvekili seçiliyor o dönemde. O tarihten bu güne Kdz.Ereğli’den seçilen tek Milletvekili Kemal Anadol. Aradan tam 38 sene geçti, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli-Alaplı bölgesine hep arka sıralarda yer verdiği için, 2015 yılına kadar Milletvekili seçilemedi bu bölgeden.

Zonguldak’ın en büyük ilçesi Kdz.Eeğli, nüfus bakımından Zonguldak merkezinden de büyük. Kdz.Ereğli’de 125 bin seçmen var. Zonguldak Merkez’de 92 bin seçmen var. Kdz.Ereğli ile Alaplı hep ayrılmaz bir bütün olmuştur. İki ilçenin seçmen sayısı ise 160 binin üzerinde.

SEVGİLİ DOSTLARIM..

Zonguldak’ta yıllardan beri AKP, genel seçimlerde üç-iki öne geçiyor. Çünkü yıllardır AKP, Zonguldak’ın en büyük ilçesine sıralamada 2. Sırayı veriyor. CHP ise tüm itirazlarımıza rağmen Kdz.Ereğli-Alaplı adayına üçüncü sırayı veriyor. Hem Ereğli halkı, hem de Alaplı halkı bu duruma çok üzülüyor. Hatta köylerde ‘CHP, Ereğli-Alaplı halkını adam yerine koymuyor’ diye tepkiler var, öyle konuşuluyor.

Diğer partiler sürekli 2. Sırayı vermesine rağmen, CHP Genel Seçim sıralamasında Ereğli-Alaplı ya sürekli 3. Sırayı veriyor.

Başta İlçe Başkanımız Hayrettin Kartal olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik kollarımız aylardan beri hazırlanan raporlarla Başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm Genel Başkan Yardımcılarımıza ve parti genel merkezinin ileri gelenlerine, hem raporlarımızı sunarak, hem de şifahi olarak rakamlarla bu gerçekleri sürekli olarak anlatıyoruz. Zonguldak’ta birinci parti olabilmek için bıkmadan usanmadan anlatmaya da devam edeceğiz.

Ülkemizin geldiği durum ortada. Belki de son demokratik seçimlere giriyoruz. Bir tane Milletvekiline dahi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

Matematik ortada, sosyolojik durum ortada. AKP lehine olan üç-iki döngüsünü bu sefer partimizin lehine çevirebilmek için Kdz.Ereğli’ye diğer partilerin yaptığı gibi ikinci sıranın verilmesi şarttır. CHP’nin Zonguldak’ta birinci parti olabilmesi için bu gerçeği herkesin kabul etmesi gerekir.

DEĞERLİ DOSTLARIM,

CHP Genel Merkezinden seçim sistemiyle ilgili genelge geldi. Bizim Kdz.Ereğli olarak talip olduğumuz 2. Sıra, kontenjan olarak ayrıldı ve eğilim yoklaması yapılacağı bildirildi.

Ön seçim, eğilim yoklaması bunların hepsine Kdz.Ereğli olarak biz hazırız. Bende eğilim yoklamasına girebilirdim. Girdiğimde en üst noktada başarı sağlayacağıma da inancım tamdır. Zonguldak Merkez, İlçeleri, beldeleri ve köylerinde bizi fiziken tanıyan da, tanımayanda varlığımızı, ilkeli duruşumuzu, eylemci ruhumuzu, sözünün eri oluşumuzu bir hak arama savaşçısı olduğumuzu bilirler. Bunu tüm CHP üyeleri de yakinen bilirler.

Ancak aylardan beri kararlı ve inançlı bir şekilde başta CHP ilçe yönetimi olmak üzere tüm partililerimizle birlikte 2. Sırayı almak üzere yola çıktık. Bu nedenle ikinci sıranın Kdz.Ereğli’ye verilmesi yönündeki mücadelemize aralık vermeksizin devam ediyoruz.

Zonguldak’ta birinci parti olmak ve 3-2 döngüsünü partimiz lehine çevirmek için CHP Genel Merkezinin ayırdığı 2. Sıra kontenjan adaylığına, Kdz.Ereğli-Alaplı bölgesi adayı olarak müracaatımı yaptım. Bu kararımı siz dostlarımla paylaşmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum.

Yolumuz açık olsun.

Bugün beni yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.."

 
Gösterim : 6223
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553769, Bugün: 3712 kez ziyaret edilmiştir.