Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Pazartesi 18:35
Öğrencilerle Yerel Tarih ve Çizgi Roman Üzerine Konuştuk...
KDZ. EREĞLİ ANADOLU LİSESİ TÜBİTAK TARİH PROJE EKİBİ ÖĞRENCİLERİ ZİYARETMİZE GELDİ... Gazete Ereğli'ye öğrenciler çıkarma yaptı. Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gürdal ÖZÇAKIR ve beraberindeki bir grup öğrenci Gazete Ereğli İmtiyaz sahibi ve Araştırmacı Yazar- Karikatürist Kurtuluş AYYILDIZ'ı ziyaret ettiler.

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gürdal ÖZÇAKIR ve TÜBİTAK Tarih Proje Ekibi öğrencileri Haziran ayında neticelenecek proje yarışması kapsamında Gazete Ereğli İmtiyaz sahibi ve Araştırmacı Yazar- Karikatürist Kurtuluş AYYILDIZ'ı ziyaret ettiler.

AYYILDIZ'ı ziyaret etmelerinin sebebi öğrencilerin TÜBİTAK Tarih Proje yarışmasında yerel iki konu ile alakalı çalışmalarından dolayı oldu. Tarihi ALEMDAR gemisi ve ÇANAKKALE ile ilgili iki farklı projede çalışma yapan gençler bu konular hakkında araştırmaları olan ve Çizgi Roman çalışmaları bulunan AYYILDIZ'dan bilgi aldılar.

ÖĞRENCİLER ÇİZİM STUDYOSUNA ve YAPILAN ÇALIŞMALARA HAYRAN KALDILAR

ALEMDAR ve ÇANAKKALE konusunda bilgi almak için Gazete Ereğli'ye gelen öğrenciler Post ve Post Yayıncılık'ın çizim stüdyosuna hayran kaldılar. Kurtuluş AYYILDIZ'dan çalışmaları hakkında bilgi alan gençlere çizgi roman hakkında bilgiler veren AYYILDIZ, Çizgi roman ile aynı alan olan Film Çekimi, Senaryo ve Story Board çalışmaları hakkında da gençleri bilgilendirdi.

ALEMDAR çalışma grubundan Barış BİNGÜL, Rahman CANDAN, ÇANAKKALE çalışma grubundan Celil AKBIYIK ve İrem GÜNDÜZ bu ziyaretten çok faydalı bilgiler aldıklarını ifade ederek hem Tarih Öğretmenleri Gürdal ÖZÇAKIR'a hem de Kurtuluş AYYILDIZ'a teşekkür etiler.

AYYILDIZ günün anısına genç öğrencilere şiir kitaplarından imzalı olarak hediye etti.

 
Gösterim : 6275
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21550978, Bugün: 921 kez ziyaret edilmiştir.