Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2015 Cuma 23:02
Tuncay Özkan: Böyle bir çürüme ve yozlaşma hiçbir dönem görülmemişti
CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, 17 Aralık sürecinden sonra suçlanan kişilere (komploya maruz kaldıkları gerekçesiyle) paraların iade edilmesini, hukuka komplo olarak değerlendirdi.

Tuncay Özkan, Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, partisince hazırlanan terör, yolsuzluk ve borçlar konusundaki bildiriyi okudu. Özkan, "Böyle bir çürüme ve yozlaşmayı Türkiye hiçbir dönemde yaşamamıştır. Bu çürüme ve yozlaşmanın ana hedefi Cumhuriyet'tir." dedi.

Paris saldırısından sonra faillerin yakalanması sürecine değinen Özkan, "AKP iktidarına dek, Cumhuriyet hükümetlerinin tümü uluslararası terörle mücadelede dünyaya güven vermiş, hep çözüm çabalarının parçası olmuştur. AKP iktidarı döneminde ise hem Türkiye'den terör örgütlerine katılanlar hem de Türkiye sınırlarını ve topraklarını kullanan teröristler konuşulmaya başlanmıştır. CHP olarak hangi coğrafyada işlenirse işlensin, kim yaparsa yapsın, hedefi ne olursa olsun, terörün her türlüsüne hayır diyoruz." ifadelerini kullandı.

'AKP'NİN YAPTIĞI TEK ŞEY YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE EDEN İNSANLAR HAKKINDA KARALAMA KAMPANYALARI DÜZENLEMEK'

Açıklamasında 17 Aralık soruşturmasında 4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu'nun verdiği karara tepki gösteren Özkan, "TBMM'de AKP'nin yaptığı tek şey yolsuzluklarla mücadele eden insanlar hakkında karalama kampanyaları düzenlemek. Ancak yolsuzlukla beslenen, beslendiği ortaya çıkan belgeleri, delilleri ortadan kaldırmaya çalışmaktır" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin 'Yeni Türkiye' söylemini hatırlatması üzerine Özkan, "Onların yeni Türkiyesi'nin nereye kadar gittiğini gördük. İşte Cumhurbaşkanlığı Sarayı merdivenindeki gösteriye bakarsanız, yeni Türkiye'nin ne demek olduğunu anlarsınız. Yeni deyince yeni olmuyor." şeklinde cevap verdi.

'HUKUKU VE ÖZGÜRLÜĞÜ ORTADAN KALDIRARAK CUMHURİYET'İ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Bir gazetecinin, "Komplo olarak lanse ifade edilen 17 Aralık soruşturmasının ardından paraların iade edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şu cevabı verdi: "Hukuka karşı komplo... Bakın arkadaşlar, şu masanın etrafındaki insanlardan herhangi bir tanesi, gazeteci olarak bana 'yok kardeşim o gün hiçbir şey olmamış, bunlar nereden çıktı' diyorsa, o zaman gelin bu konuyu tartışalım. Ama öyle bir insan olduğunu düşünmüyorum. Bu bizim aklımızla dalga geçmektir. Ben 33 yıl gazetecilik yaptıktan sonra emekli oldum. Size bir tek şey söyleyebilirim: "Böyle bir çürüme ve yozlaşmayı Türkiye hiçbir dönemde yaşamamıştır. Bu çürüme ve yozlaşmanın ana hedefi Cumhuriyet'tir. Hukuku ve özgürlüğü ortadan kaldırarak Cumhuriyet'i yıkmaya çalışıyorlar. Ama kimsenin böyle bir mücadeleyi kazanması mümkün değil. CHP iktidarında her bir kuruşun hesabını soracağız. CHP iktidarında bu yolsuzlukların bu çürümenin hesabını vermeden hiç kimse bir başka işe başlayamayacak."

 
Gösterim : 1403
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21670585, Bugün: 290 kez ziyaret edilmiştir.