Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2014 Pazartesi 18:21
Öğrenciler 'dünyayı sessize' aldı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksek Okulu (EMO) Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında farklı bir projeye imza attı. Öğrenciler şehrin merkezine koydukları koltuk takımında kitap okuyarak dünyayı sessize aldı.

Ereğli Meslek Yüksek Okulu (EMO) Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında beraberinde getirdikleri kitapları, şehrin merkezine koydukları koltuk takımına oturarak okudu. Bazı vatandaşlar öğrencileri şaşkın bakışlarla incelerken, bazıları da olayın ne olduğunu anlamak için öğrencilerden bilgi almaya çalıştı. Vatandaşlardan bir tanesi, öğrencilerden bilgi alırken, gazetecilerin 'kitap okuyor musunuz' sorusuna fazla değil diye cevap verirken 'Son olarak hangi kitabı okudunuz' sorusunu ise 'Valla ne yalan söyleyeyim şimdi. Ben kitap okumuyorum. Kitap okumaya işlerden vakit bulamıyoruz' cevabını vererek uzaklaştı.

Projeyi uygulayan öğrencilerden Ergin Türkyılmaz, bu sene ilkini yaptıkları ve 'Bir kitap seç, dünyayı sessize al' sloganı ile başlattıkları kitap okuma projesinin her yıl düzenli olarak yapılacağını söyledi. Proje amacının kitap okumada farkındalık yaratmak olduğunu kaydeden Ergin Türkyılmaz konuşmasında "Bu bizim sosyal sorumluluk projesi dersimiz. Burada kitap okumanın farkındalığını yaratıyoruz. Burada halkımızı bilinçlendirmek için bulunuyoruz. Sloganımız 'Bir kitap seç, dünyayı sessize al'. Burada kitap okuyarak halkımızı bilgilendiriyoruz. Bunların arkası da gelecek. Bu bizim her sene düzenleyeceğimiz bir proje. Bunu bu sene başlatmış bulunmaktayız. Halkın ilgisi yoğun. Her geçen burayı gösterip bizleri tebrik ediyorlar. Gelen misafirlerimiz oluyor. Burada kitaplarını okuyorlar. Burada telefonlarımızı kapatıp, dünya ile bağlantımızı kesiyoruz. Bugün Dünyayı sessize aldık. Bunu tuhaf karşılayanlar oluyor. ama biz açıklamasını yapınca çok seviniyorlar" dedi.

Vatandaşlardan Serap Ceylan ise seçtiği kitabı okumak için koltuk da yerini alırken "Zaten ülkemizde çok fazla kitap okunmuyor. Kültürel seviyemiz fazlasıyla düşük. Güzel bir etkinlik. Arkadaşlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilerin proje standını ziyaret edenler arasında Ereğli Belediye başkanı Hüseyin Uysal da vardı. Uysal beraberindekilerle birlikte geldiği stantta seçtiği kitabı okudu. Hüseyin Uysal gazetecilere yaptığı açıklamasında "Kitap okumak çok güzel bir şey. Buna ne söylenebilir ki. Bu tür projeleri her zaman destekliyoruz. Biliyorsunuz bizde sahile küçük 'Benim minik kütüphanem' diye proje yaptırdık. Ben her zaman okumaktan yanayım. Çok okumamız lazım. Bilmemiz için okumamız lazım" dedi.

 
Gösterim : 1717
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21642164, Bugün: 2149 kez ziyaret edilmiştir.