Kayıt Tarihi: 9 Aralık 2014 Salı 18:16
UYUŞTURUCAYA DİKKAT ÇEKİLDİ
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kdz. Ereğli Belediyesi işbirliği ile hazırlanan ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ paneli Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi.

BEÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bölümü’nden Yard. Doç.Dr Ramazan Şükrü Parmaksız’ın oturum başkanlığını yaptığı panele, Doç.Dr. Levent Atik, Yard. Doç.Dr. Sezai Kalafat ve Yard.Doç.Dr. Sultan Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Paneli Kdz. Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Tuğrul Sevinç, Belediye Başkan Vekili Reşat Latif, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış sima ile öğrenci ve veliler dinledi.

Doç.Dr. Levent Atik, panelin açılışında yaptığı konuşmada madde bağımlılığının bir çeşit hastalık olduğunu belirterek, “En önemli korunma yolu hiç başlamamaktır.” dedi.

Zararlı olduğu bilindiği halde birçok maddenin kullanılmasının pek çok sebebi olduğunu söyleyen Atik, “Bunların başında merak gelmekte. Gruba uymak, yalnızlık hissi, bana bir şey olmaz düşüncesi de etkenlerden bir kaçıdır.” dedi.

Yard. Doç.Dr. Sezai Kalafat, paneldeki konuşmasında, bağımlılık ve kişilik üzerinde dururken, kişilik bozukluğunun madde kullanımını tetiklediğine vurgu yaparken, Yard. Doç.Dr. Sultan Kurt ise madde bağımlılığını önlemede ailenin rolü üzerinde durdu.

Kurt, “Aile de sevgi ve ilgi çok önemli. Çocukların bağımlı değil, bağlı çocuklar olması önemli. Çocuklarımızla etkin bir şekilde konuşma ve onlara zaman ayırma birçok sorunun çözümünde etkendir.” dedi.

Panelistler, panelin sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlarken, protokol tarafından panelistlere çiçek ve katılım sertifikaları verildi.

 
Gösterim : 9671
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21551611, Bugün: 1554 kez ziyaret edilmiştir.