Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2014 Pazartesi 16:15
Feci Kaza! 1 Ölü, 4'ü Ağır 5 Yaralı
Ereğli'de meydana gelen trafik kazasında takla atan otomobilde bulunan 6 kişi, yola ve yüzme havuzuna savruldu. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 4'ü ağır 5 kişi de yaralandı. Alev alan otomobil ise itfaiye ekipleri ile vatandaşların yaptığı müdahale ile söndürüldü.

Ereğli Alaplı kara yolu Göktepe Altı mevkiinde meydana gelen kazada; iddiaya göre, 67 LT 123 plakalı otomobil sürücüsü Berke D. (16) 5 arkadaşı ile birlikte Alaplı'daki öğretmenlerinin Öğretmenler Günü'nü kutlamak için yola çıktı. Berke D., Ereğli Alaplı kara yolu Göktepe Altı mevkiinde virajda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan otomobil, takla atarak yaklaşık 50 metre sürüklendi. Otomobilde sürücü Berke D. ile birlikte bulunan 5 genç sağa sola savruldu. Kazayı görenler, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kaza yerine gelen Alaplı ve Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, önce yanan otomobili söndürdü ve daha sonra sağlık ekiplerine yardım ederek, yaralıları çevreden ambulanslara aldı. Yaralıları ambulansa alma sırasında, sağlık görevlilerinin yaralıları habersiz olarak ambulansa alan vatandaşlarla arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Araçtan fırlayarak, Erdemir'e ait yüzme havuzuna uçan genç ise yürüyerek kaza yerine getirildi. Sedyeye yatırılan ve üşüdüğünü söyleyen gencin üzerine battaniye örtülürken, genç, kaza yerine gelen yakınlarına yüzünde bir şey olup olmadığını sordu. İlk müdahalesi yapılan genç, ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı.

Olayı gören bir çevre sakini, "Aracın içerisinde 6 kişi varmış. Buradan gelirken takla atmış. Bir tanesi buraya düşmüş. İki tanesi havuzun oraya düşüyor. Bir tanesini yandan, bir tanesini de egzosun oradan arkasına düşmüş. Söndürülürken kimse fark etmemiş. Aracın arkasında olan kız çocuğuydu." dedi. Mahalle sakinlerinden bir başka vatandaş, çalıştığı sırada kazayı gördüğünü, aracın virajdan çıkar çıkmaz kontrolü kaybettiğini, önce su kanallarına vurduğunu, çocuklardan birisinin düştüğünü görür görmez polisi aradığını söyledi.

Kaza sonrasında olay yerine gelen Alaplı Bölge Trafik ekipleri, kaza alanını emniyet şeridi ile kapattı. Kazada, ismi Emre Cerrah (16) olduğu öğrenilen gencin hayatını kaybettiği bilgisini alan polisler, meraklı vatandaşların emniyet şeridi dışına çıkmalarını istedi.

Ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve isimleri öğrenilen yaralılardan Batuhan K. (16), Elif E. (16), Halil A. (16), Berke D.'nin durumlarının ciddi olduğu, Ahmet A.B.'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Aynı okulda okudukları öğrenilen 6 arkadaşın, aldıkları kurabiye ve içeceklerle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Alaplı'daki öğretmenlerine ziyarete gittikleri ifade edildi. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

 
Gösterim : 20183
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553242, Bugün: 3185 kez ziyaret edilmiştir.