Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2014 Cuma 22:37
İtfaiyenin Kurtarma Botu Denize İndi
Ereğli Belediyesi tarafından arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak amacı ile İtfaiye Müdürlüğü'ne alınan kurtarma botu ve ekipmanları törenle hizmete girdi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "İnşallah bunları kullanmak zorunda kalmayız." dedi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, arama ve kurtarma çalışmalarında kullanmak amacıyla yeni malzemeler aldı. Bugüne kadar Çaycuma'da yıkılan köprü sonrasında kaybolan kişilerin arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere, ilçede yaşanan sel felaketi sonrasında 36 kişinin kurtarma çalışması bir çok olayda görev alan İtfaiye Müdürlüğü'ne yeni alınan 4.80 metre boyunda ve 60 beygir motor hacmine sahip fiber tabanlı kurtarma botu ve 2 takımdan oluşan dalgıç ekipmanları için Yelken Kulübü önünde tören düzenlendi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katılımı ile düzenlenen tören öncesinde yeni alınan ekipmanların tanıtımı yapıldı. İtfaiye personelinden oluşan dalgıç ekibi kurtarma botu ile denizde tur atarak kısa bir gösteri yaptı. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Metin Avcı'nın yaptırdığı duanın ardından Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye başkan yardımcıları ve itfaiye personeli ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "İnşallah alınan bu malzemeleri kullanmak zorunda kalmayız." diye konuştu.

"İNŞALLAH KULLANMAK ZORUNDA KALMAYIZ"

Uysal, açıklamasında, "İtfaiye Müdürlüğü, belediyemizin başarılı birimlerindendir. Yeni kurtarma botumuzu da aldık, teknik malzemelerimizi de geliştirdik. Şunu isterim ki gönlümden, inşallah bu botumuzu kullanmak zorunda kalmayız. İnşallah hiçbir felaket yaşamayız ve denizde hiçbir can kaybetmeyiz. Felaketler için en önemli şey, bilgili bir toplum ve insanlardır diyorum. Bu felaketler başımıza gelmeden önlemler almamız lazım. Deniz kenarındayız, yazın plajlarımız tıklım tıklım oluyor, 10 binlerce insanımız denize giriyor. Bir balıkçı kasabasıyız, balıkçı ilçesiyiz. Buralarda denize giren çok olduğu için böyle bir bota ihtiyaç vardı. Ama inşallah kullanmak zorunda kalmayız" dedi.

 
Gösterim : 1617
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21553342, Bugün: 3285 kez ziyaret edilmiştir.