Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2014 Cuma 21:34
ZED, Öğretmenleri Bir Araya Getirdi
Zonguldak Eğitimciler Derneği (ZED), üye ve gönüldaş öğretmenlerle bir araya geldi. Zonguldak Eğitimciler Derneği Başkanı Hüseyin Yazar, "Eğitim anlayışı, ilk insan Adem peygamberin yüce Yaratıcı'dan aldığı ilk ders ile başlamış, son peygamber Hz. Muhammed'e (sas) kadar tüm peygamberler aracılığı ile en iyi örnek ve uygulayıcılar olarak devam etmiş ve Paygamber Efendimiz'in (sas) örnek hayatı ile zirveye ulaşmıştır." dedi.

ZED, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Öğretmenevi’nde bir etkinlik düzenledi. İki yüzü geçen katılımla eğitim camiasından büyük ilgi gören programda canlı müziğe de yer verildi. İçinde neyzen de bulunan orkestra katılımcılardan büyük beğeni topladı. Programda Zonguldak Eğitimciler Derneği Başkanı Hüseyin Yazar, günün önemine dair yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

"Her mesleğin ayrı bir önemi ve değeri vardır. Ancak konu insan olunca ve onun eğitilmesi ve öğretilmesi söz konusu olunca öğretmenlik mesleği ayrı bir önem kazanmaktadır. Eğitim anlayışı, ilk insan Adem peygamberin yüce Yaratıcı'dan aldığı ilk ders ile başlamış, son peygamber Hz. Muhammed'e (sas) kadar tüm peygamberler aracılığı ile en iyi örnek ve uygulayıcılar olarak devam etmiş ve Paygamber Efendimiz'in (sas) örnek hayatı ile zirveye ulaşmıştır. Son yıllarda yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki bu meslek itibar kaybetmekte, saygınlığını her geçen gün yitirmektedir. Biz öğretmenlere düşen bu mesleğin değerini ve kudsiyetini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan; sabır, inanç, sevgi, saygı, şefkat ve özveri ile her zaman kendinden veren insanlar olarak hizmetlerimize devam etmek, mesleğimize itibar kazandırmanın mücadelesini vermektir. Toplumların sağlıklı inşası, yarının büyüklerinin erdemli yetişmesi, bugünün eğitimcilerinin işini en iyi şekilde icra etmesiyle mümkündür. Burada günümüz yöneticilerine düşen görev de eğitime ve eğitimciye layık olduğu, hak ettiği değeri vermektir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki “Bir toplum ancak eğitimle ihya olur."

Kuruldukları günden bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlere değinen Yazar, kendilerine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen yönetim kuruluna, üye ve gönüllülere teşekkür etti. Program, konuşmanın ardından canlı müzikle devam etti.

 
Gösterim : 1610
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21642370, Bugün: 2355 kez ziyaret edilmiştir.