Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2014 Çarşamba 15:57
Türkiye ilk kez simülatörlü iş makinesi kursu Alaplı'da açıldı
Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi ve Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk defa simülatörlü iş makinesi kursu açıldı.

Açılışa Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş ve kursiyerler katıldı. Kursun açılış konuşmasını gerçekleştiren Alaplı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul Yalınbaş ilk defa bir eğitim kurumunun simülatörlü iş makinesi kursu açtığını söyledi. 200 kişi gibi rekor bir katılımın gerçekleştiğini kaydeden Yalınbaş “Ülkemizde gelişen inşaat sektörünün ve sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak güvenli, verimli, etkili ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın standartları ile uyumlu profesyonel eğitim sağlanmasına yönelik bölgemizdeki işsizlik sorununa çözüm üretmek, işsizlere meslek kazandırmak ve mevcut operatörlerin uzmanlaşmasına olanak sağlamak, yetişecek operatörleri risksiz bir ortamda düşük maliyetli, güvenli ve etkili sanal çalışma alanında uygun operatör tekniği, makine kontrolleri ve güvenli operasyonu öğretmek için böyle bir proje hazırladık. Eğitimdeki önceliğimiz tehlikeli çalışma alanları, güvenlik ihlali durumları, ekipman hasarları, yakıt tüketimi gibi gerçek durumlardan kaynaklanan riskleri sıfıra indirgeyerek inşaat ve hafriyat sektöründe çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek yoluyla genç issizlerin istihdam imkanlarının artırılmasına katkıda bulunmaktır. Projeyi Esnaf Odamızla birlikte hazırlayarak Batı Karadeniz Kalkınma Mali Destek programı kapsamında gerçekleştirdik. Projenin eğitim süresi 3 hafta ve 72 saat olup eğitimler sonunda sınavlardan başarılı olan kursiyerlere kepçe operatörlüğü belgesi verilecektir" dedi.

Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ise açılış da yaptığı konuşmasında Türkiye’de ilk defa simülatörlü iş makinesi eğitiminin Alaplı' da verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Alaplı davetliler simülatör üzerinde iş makinesi kullanmaya çalıştı.

 
Gösterim : 1876
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21669781, Bugün: 6698 kez ziyaret edilmiştir.