Kayıt Tarihi: 10 Kasım 2014 Pazartesi 16:13
Simülasyon uygulaması ile emniyet kemerinin önemi anlatıldı
Ereğli'de kaza simülasyon aracına binen vatandaşlar tepe taklak oldu. Bazı vatandaşların sürücü koltuğunda başladığı simülasyon uygulaması, aracın takla atmasıyla birlikte yolcu koltuğunda bitti. Yapılan uygulamada emniyet kemerinin önemi anlatılmaya çalışıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği 2. sınıf öğrencileri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında sürücülere ve vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatmak amacıyla simülasyon aracı Ereğli'ye getirildi. Eskişehir'den gelen ve şehir merkezinde kurulan simülasyon aracına binen vatandaşlar, ilk olarak taktıkları emniyet kemeri ile 5 kilometrelik hız yapan aracın takla atmasını denedi. Daha sonra aynı kazayı emniyet kemersiz yaşadılar. Simülasyon aracını deneyen vatandaşlardan bazıları şoför koltuğunda başladığı uygulamayı yolcu koltuğunda tamamladı. Simülasyon aracına binen bay, bayan vatandaşlar, emniyet kemerinin çok düşük bir hızda bile büyük önem arz ettiğini, aşırı hızda yaşanabilecek olan durumları tahmin bile etmek istemediklerini söylediler.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Kara, yapılan araştırmalarda ölümlü kazaların yüzde 75'inin şehir içinde meydana geldiğini, bu kazaların da emniyet kemeri takılmadan yaşandğını kaydetti. Kara, "Bülent Ecevit Üniversitesi olarak son sınıf öğrencilerimizle bir ders kapsamında bu proje hayata geçti. Toplumumuz da trafik kazaları herkesin bildiği üzere çok ciddi bir problem. Bu problemde de tabiî ki ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek adına emniyet kemeri çok önemli, bu bilincin kazandırılması çok önemli. Özellikle projeye başlarken, arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda bizim kazaların ölümlü ve yaralanmalı kazaların dörtte üçünü yani yüzde 75’inin şehir içinde meydana geldiğini gördük. Dolayısıyla bu anlamda da maalesef toplumumuzdaki bilinç düzeyi istenilen seviyede değil. Altyapı çalışmaları belki geçmiş yıllara göre nispeten güzel, çalışmalar yapılıyor ama özellikle emniyet kemeri bizim üzerinde durmak istediğimiz konuydu. Bu kapsamda arkadaşlarla yapılan toplantılarda öyle bir fikir çıktı. Sağ olsun ilçe emniyet müdürümüz, trafik şube büro amirimiz de bize çok yardımcı oldular." diye konuştu.

Projeyi yapan öğrencilerden Atilla Yüksel ise projelerinde amacın emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu halka anlatmak olduğunu söyledi. Yüksel, şunları ifade etti: "Ülkemizde emniyet kemeri takma alışkanlığı fazla yok. Biz bir proje kapsamında çalışma yaptık. Halkımız da görüldüğü gibi buna ilgi duyuyor. Bu şekilde bu projeyi çoğaltırsak halkımız daha da bilinçlenecek. Bu konuda bilgilendirirsek eğer daha bilinçli hareket edip geleceğe daha iyi bir aktarılma sağlayacak. Hem kültürel gelişim hem de sosyal çevre gelişimi açısından küçüklerimize ve büyüklerimize örnek olmalıyız. Sonuçta küçükler de geliyor alttan, büyüklerimiz ne kadar tutarlı olursa küçüklerimiz de o kadar örnek alır. Bunu her açıdan böyle değerlendirebiliriz. Yaptığımız bu proje için çok mutluyuz. Böyle halkımızı ve milletimizi bilgilendirdiğimize inanıyoruz."

 
Gösterim : 1952
YORUMLAR
Web sitemiz 04.03.2012 tarihinden itibaren;
Toplam: 21643555, Bugün: 3540 kez ziyaret edilmiştir.